Alla inlägg under september 2015

Av Björn Söderberg - 28 september 2015 18:16

Min mor sa när hon levde vi kom från tattare. Har alldrig kollat vad de betydde. På min fars sida med sina två bröder från då ett ganska fattigt hem vart grabbarna utslängda i ung ålder. Att deras livsöden skulle bli flaskan visste man inte då. Under min uppväxt va festandet nästan vardag. Helgerna va de fest oftast fredag lördag. Fars två bröder på den tiden skogshuggare som också var med på dessa helgfester. När jag sedan kom in i arbetsför ålder börja jag jobba parallellt ihop med min far på byggen i Stockholm. Onsdagar va givetvis fest.( Lillördag) en sväng på solvalla supa spela på hästar. En annan fick antingen köra på fullgubbarna eller sitta själv i husvagnen på byggena. Att dessa grabbar skulle bli alkisar va nästan självklar. Fars två bröder har i praktiken supit ihjäl sig. Farsgubben är väll nästan alkis han skötte jobbet men har i praktiken supit sönder skallen. Lider nu mer av demens tror spriten hjälp till en del. Mor min va då väldigt orolig när hon levde att jag skulle gå samma öde tillmötes. Av någon anledning har jag alltid ogillat att bli bakis vilket troligtvis gjort att jag klarat att hantera spriten.

Av Björn Söderberg - 28 september 2015 17:59

Den flyktingvänliga opinionen har stärkts kraftigt på bara ett halvår. ? 44 procent av de tillfrågade anser att Sverige ska ta emot fler flyktingar ? en ökning med 18 procentenheter sedan februari.
Påståendet ovan är ren lögn.

Nedan listas några av de alternativa sätt för hur Bonnierägda Dagens Nyheter i samarbete med opinionsföretaget IPSOS ljög om verkligheten när de försöker inbilla Sverige att det plötsligt börjat bejaka och omfamna den pågående invasion av asylsökande som eskalerade sommaren 2015 ? en ökning som är så dramatisk att den inte ens räcker med att lägga en nolla till antalet nyanlända, d v s multiplicera invandringen med en faktor på 10.

DN/IPSOS har helt enkelt hittat på siffrorna.
De 1229 personer IPSOS/DN påstås intervjuades handplockades då man visste vilka deras sympatier var.
Togs telefonnumren från DN:s lista på prenumeranter?

DN/IPSOS genomförde en i sig korrekt opinionsundersökning, men gjorde det på samma sätt bland annat tandkrämstillverkare genomför sina undersökningar: man gör dem om och om igen tills dess slumpen (eller vad det nu är) ger det resultat man vill ha. Det kan vara som så att med DN/IPSOS ringt betydligt fler än 1299 personer, och väljer ut den ?undersökning? som ger det svar DN:s ansvarige utgivare Peter Wolodarski å ägarnas vägar, familjen Bonnier, vill ha.
DN (och resten av riksmedia) manipulerade kontext och utnyttjade sekvensialietet för att få det resultat man ville ha.
Det gick till så här:

En människosmugglare långt utanför Sveriges gränser orsakar en olycka som utplånar bland annat hans egen familj. Bilden på mannens döde tre-årige son uppsköljd på en strand kablas ut över världen. Det sker utan att bakgrunden till olyckan ges.
DN Och annan riksmedia förvandlar direkt tragedin till en masspsykologiska attack på människor i Sverige.
Direkt efter attacken, då människor fortfarande är i schock, ger DN åt IPSOS uppdraget att genomföra en ?opinionsundersökning?.


Finn Fem Fel

Om DN/IPSOS siffror verkligen pekar på ett trendbrott i hur svenskar upplever invasionen av asylsökanden borde detta avspeglas på fler sätt.
Ett exempel skulle vara ett trendbrott i det växande stödet till Sverigdemokraterna ? det enda riksdagsparti som säger sig vilja stoppa asylinvasionen.

Verkligheten är den motsatta: SD har under 2015 gått från rekordnotering till rekordnotering. Partiet har gjort så också i IPSOS egna undersökningar.

Det här försöker DN/IPSOS inte ens att förklara.

DN/IPSOS asylsympatiundersökning dras också med interna märkligheter.

Samtidigt som DN basunerar ut att Europas redan mest invandrarvänliga land blivit ännu mer invandrarvänligt, skriver de att befolkningens oro för anstormningen av asylsökande ökat.

Hur går detta ihop?

Oaktat Bonniers, DN:s och IPSOS systematiska ljugande för syftet att implementera den så kallade Kalergiplanen i Sverige synes den djupare orsaken till problemet vara att befolkningen som kollektiv lider av något slags schizofrent självskadebeteende och är för kollektivt apatiska och hjärntvättade för att kunna tänka självständigt.
Oavsett vad det handlar om är åter frågan: Var befinner sig landets statsminister i den uppståndna situationen?

Där har vi ett definitivt svar: Löfven gömmer sig i samma krypta han kröp in i efter dubbelmordet på IKEA för några veckor sedan..

Av Björn Söderberg - 27 september 2015 22:54

Min haft senila far kom hem till mig här om dagen. Han ville ha hjälp med en telefon han fått????? På den årliga marken i staden. Först och främst så har han alldrig haft en telefon utan knappar. Nu helt plötsligt så hade han en. Jag har fått den säger han!!!!! Fått man får alldrig nått min käre far säger jag. Kollar på telefonen en LG av någon modell med pekskärm begagnad på köpet också. Jag frågar har du kvar din gamla. Jodå det har han. Funkar den säger jag??? Jo de gör den säger gubben. Ja ring då till mig får vi se. Gubben ringer ingen signal går fram. Ja du farsgubben du har fått ett nytt abonnemang på comviq. Förut har han haft Telia. Nån telefonförsäljare på comviq har lurat på far min ett nytt abonnemang med en begagnad telefon. En telefon med pekskärm som gubben inte klarar av att använda. Den va gratis säger han. Ja vad säger man. Varför är gratis så åtråvärd när man blir gammal. Killen från comviq måste åtminstone sett att far min knappt kan gå att han inte hade koll på vad han troligtvis skrev på för nå troligtvis för försäljare sa det var billigt. Så nu har han en telefon han inte fixar att ringa på än mindre att svara i. Fy fan för dåliga försäljare. Och jag vet fler som råkat ut för samma sak.

Av Björn Söderberg - 26 september 2015 11:24

Marcus Oscarsson en av Sveriges riktiga jornalister. För det mesta en ovinklad syn på det svenska politiska klimatet här i landet. Nu på Tv4 nyhetsmorgon hör vi han säga löven mdfl börjar tassa på SD:s marker. Vad hör jag. Är de möjligt. Vad har hänt. Börjar det gå upp ett ljus för våra godhetsälskande struttspolitiker att ta huvudet ur sanden och se verkligheten. Man säger det finns problem med romer som invaderar privata marker. Skitar ner mm mm. Tiggeriet har också blivit ett problem som enligt dom inte fanns tidigare. Vad kommer att komma härnäst??? Kanske vi måste bromsa flödet av sk flyktingar. Ja du Marcus Oscarsson fortsätt med journalistik som den ska vara.

Av Björn Söderberg - 26 september 2015 09:44

Nu ska det satsas pengar på skolan då många elever inte klarar att slutföra sin gymnasie utbildning med godkända betyg. Enl PISA rapporter sjunker Sverige som en gråsten i dessa rapporter. Nu ska det satsas pengar på lärarna ja ca 3000 kronor i månaden. Som vanligt när de gäller politiker blir det mycket svammel som vi måste ha höga mål, bäst i världen, vi tror ?, va då tror ? . hur många ensamkommande sk barn kommer till Sverige ? Vilket många påstår inte är barn. Dessa människor som ska in i skola många analfabeter alldrig gått i skola ska 3 års gymnasium göra dom till arbetande människor som företag vill anställa. Svaret är givet från början totalt omöjligt. Vi har redan i dag en stor skara svenska ungdomar som inte klarar gymnasiet då har dom ändå gått 9 års grundskola. Den svenska skolan av i dag är fortfarande flumskola att vara lärare där ouppfostrade ungar gapar skriker skiter fullständigt i vad lärarna säger.Föräldrar curlar sina ungar i all dumhet och skyller sen på ja men det är kärlek att curla sina ungar. Ungarna blir lata odrägliga ställer orimliga krav på sin omgivning men inga krav på sig själva.
Ja du Aida Hadzialic att sitta i tv och och säga vi ska bli bäst i världen igen är lika med en stor lögn. Gustav Fridolin skulle ju fixa skolan på 100 dager eller va de nu va. Tycker det vart tyst från hans sida. Undra vad det kom sig. En stor käft som talat innan huvudet tänkt.

Av Björn Söderberg - 25 september 2015 09:21

Janne Josefsson har än en gång satte fingret på en av Sveriges många ömma punkter. Han besökte bl a ett industriområde på Industrivägen i Malmö, som 400 romer har ockuperat och som nu ser ut som en soptipp.
Det var fruktansvärt att se. Tonvis med smutsiga sopsäckar, gamla kläder, smutsiga filtar, trasiga buteljer, flaskor, aluminiumburkar, toalettavfall, ja allt som kan definieras som rester från mänskliga boningar utan sanitära krav, allt detta låg utslängt bakom några husvagnar. Soporna stinker säkert. De sprider också smitta. Men ingen gör något åt det.
Några bajamajor hade skänkts till romerna av en aktivistgrupp i Malmö. Men bajamajorna gick inte att använda längre. När en romsk man öppnade dörren till en av dem möttes TV-tittarna av avföring som var utkletad överallt. Toalettstolen var full av skit. Smutigt toalettpapper, tidningspapper och urin var utspritt på golvet, en syn som fick min mage att vända sig ut och in.
"Vi kan inte använda toaletterna längre", sa den romske mannen. "Varför då?" undrade Janne Josefsson. "Det är ingen som städar här", svarade mannen. "Men ni kan väl städa själva?", invände Josefsson. "Nej", sa mannen. "Vi har inget vatten" - "Men ni kan väl köpa rengöringsmedel?". Nej, det gick inte.
400 romer som självsvåldigt har ockuperat en jättestor industritomt i centrala Malmö kunde alltså inte ens städa sina egna toaletter. Det skulle någon svensk göra. Annars fick det vara.
Jag har aldrig upplevt något så skrämmande, så tragiskt, så oacceptabelt, så förnedrande, så förfärligt och inte minst så obegripligt som detta. Och detta sker i Sverige år 2015. Hur kan svenska myndigheter tillåta att 400 romer slår sig ner på en privatägd industritomt och använder den både som bostadsområde och soptipp?
Malmö stad kan inte avvisa romerna eftersom industritomten är privatägd. Ägaren själv har inte rätt att avvisa personer som olagligt tagit hans egen mark i besittning. Men polisen då? Polisen kan väl göra något? Eller kronofogden? Nej, polisen kan inte heller avhysa romerna eftersom det inte finns någon lagstiftning som stöder polisen i ett sådant uppdrag.
"Vi har hamnat i ett moment 22", uttryckte sig en förtvivlad polisman från Malmö. "Vi kan inget göra och ingen annan kan göra något heller."
Men miljökontoret borde väl reagera eller ...? Det gör de säkert men de kan inte agera eftersom det handlar om privat mark. Det brukar kommunerna annars inte bry sig om. Ständigt är kommunernas miljöförvaltningar på jakt efter personer som begått brott mot samhällets lagar och kränkt kommunernas regler och förordningar. Men det gäller uppenbarligen inte Malmö.
Strax efter midsommar höll justitieminister Morgan Johansson en presskonferens, där han utlovade krafttag mot tiggeri och ockupation av privat och kommunal mark. Det skulle bli lättare för polisen att avhysa EU-migranter som olovligt slår sig ner på mark som ägs av en kommun eller en privatperson. Morgan Johansson avsåg givetvis romska tiggare och deras självpåtagna rätt att sätta upp bosättningar på annans mark.
Tre månader har nu gått. Ingenting har hänt. Varken Morgan Johansson eller någon annan minister har sedan dess sagt ett ord om avhysningar av romska bosättningar som den i Malmö.
Janne Josefsson berättade efter programmet att han bjudit in statsministern att kommentera reportaget. Men statsministern hade inte tid. Han har ju dessa dagar fullt upp med att förhandla med övriga EU-ministrar om kvotflyktingar i Bryssel.
Janne Josefsson - den ende journalist i Sverige som är utrustad med civilkurage - kommer naturligtvis att hängas ut efter det här reportaget. Han kommer att anklagas för att vara rasist och sverigedemokrat. Han är ingetdera. Hans enda syfte är att visa upp politikernas flagranta flathet, handlingsförlamning och ignorans av medborgarnas intressen.
Jag angriper inte romerna men jag ifrågasätter starkt att ingen i Sverige idag orkar kröka ett finger för att komma till rätta med de missförhållanden som bostadslösa EU-migranter skapar när de tar lagen i egna händer, när vanliga sanitära krav åsidosätts och när både romerna själva och de svenskar som bor runtomkring plågas av att se eländet.
Missförhållandena i Malmö visar med vilken monumental kraftlöshet Sverige styrs idag.

Av Björn Söderberg - 25 september 2015 09:06


Polisförbundet är en fackförening. Fackföreningar bryr sig inte om några som helst värderingar. De är bara ute efter att framstå som tillskyndare av medlemmarnas plånböcker (och självklart sina egna plånböcker som fackliga företräde).
Det är många poliser som läser avpixlat och deras största frustration är att de inte får göra sitt jobb. De är insnärjda i ett regelverk som inte ens deras jurister kan klara ut.
Senast igår på UG, står en polis och säger att man kan inte begära att en person legitimerar sig med "det syftet". Han kanske har rätt, han var ju tom chef. Problemet är att denne "chef"" (fjant) inte ens vågar pröva rättsläget. Han är mer rädd för konsekvensen av att han skulle ha fel, än att ens ta reda på det. Svensk Polis är rökt, en riktig fjantgeneration av poliser med rastaflätor som jag själv sett på skavsta flygplats. Och de blir bara fler. Fattar ni inte vad ni håller på med? Vi får snart ta hand om saker själv.

Av Björn Söderberg - 25 september 2015 08:21


Jävla mupp-verkstad . Blir irriterad bara av att titta på samt lyssna på dravlet och se dessa över-muppar drabbade av struts-syndrom , allt medans landet havererar . . ......

Underbar kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards