Alla inlägg den 16 september 2015

Av Björn Söderberg - 16 september 2015 17:53

https://youtu.be/WU8xKPe5MhA

Av Björn Söderberg - 16 september 2015 17:49

https://youtu.be/xn-UCR5p0y0

Snart kära öppna hjärtanpolitiker och 80 av folket. Bara en tidsfråga innan de smäller här i Sverige eller Europa. Hur ska ni förklara er ur det.

Av Björn Söderberg - 16 september 2015 14:53


Flyktingkatastrofen: Europa överger Sverige.
Allt fler EU-länder frångår Dublin-förordningen. Det innebär att Tyskland och Sverige får ta hand om merparten av alla migranter som söker asyl i Europa. I flyktingkatastrofens spår infinner sig frågan om svenska myndigheter är dimensionerade för att bevaka de terrorhot som kan uppstå.
I relation till den pågående flyktingkatastrofen i Europa ser det ut som att den nya svenska strategin mot terrorism har gått i sank innan den ens har sjösatts. Land efter land viker sig nu för den massiva strömmen av migranter som illegalt rör sig mot Nordeuropa. Enligt CNN kommer andra EU-länder inte att stoppa migranter som: ?are making their way through Europe on their way to Sweden?.
Detta ställer regeringens strategi mot terrorism i nytt ljus. Plötsligt kan inte andra EU-länder längre fungera som skyddande barriärer för att hindra att terrorister från Nordafrika och Mellanöstern, gömda i människoströmmen av migranter, kommer hit ? lockade av att Sverige signalerar till omvärlden att alla som vill är välkomna att söka asyl i Sverige. Pressen mot Sverige ökar ytterligare av att Finland ställer sig kritisk till att den statliga tågoperatören SJ låter migranter resa genom Sverige vidare mot Norge och Finland utan att kräva att de uppvisar ID-handlingar.
Det kan inte heller i Sverige, som är EU-medlem, Dublin-land och Schengen-land, vara så att deras utlänningsövervakning inte fungerar så som man tillsammans har kommit överens om, sade Finlands inrikesminister Petteri Orpo under en frågestund på torsdagen i riksdagen enligt Hufvudstadsbladet.
Utåt sett verkar det som att Sveriges inrikesminister Anders Ygeman har tappat greppet om myndigheternas insatser för att bekämpa terrorattentat ? också i akuta kriser som den pågående flyktingkatastrofen i Europa kan sägas utgöra. En viktig del av den nya strategin mot terrorism berör frågan om hur Polisen, Säkerhetspolisen, Migrationsverket och Kriminalvården ska samarbeta med varandra för att förhindra att nya terrorattentat utförs.
Vi ser mycket positivt på att regeringen tydligt pekar på vikten av samverkan och betydelsen av det arbete som bedrivs i andra myndigheter, kommuner, skolor och samfund. Behovet av en bred samling kring bekämpningen av terrorism har Säkerhetspolisen pekat på länge. Säkerhetspolisen har självklart en central roll i det arbetet, men det krävs insatser från många olika håll för att nå framgång, säger Johan Sjöö, biträdande chef för Säkerhetspolisen.
Även Migrationsverket är en viktig samarbetspartner för Säkerhetspolisen när det gäller att förhindra terrorism. Säkerhetspolisen har inlett ett mer fördjupat samarbete med Migrationsverket för att förbättra möjligheten att upptäcka personer med koppling till terrorism. Migrationsverket kan strypa inflödet av terrorister i ett tidigt skede genom att avslå deras asylansökningar om uppehållsrätt i Sverige. Islamistiska grupperingar som bejakar våldsbejakande extremism pekas ut av regeringen som det största hotet mot säkerheten i Sverige.
Vi är inte inriktade på den islamiska miljön. Vi inriktar oss på triggers, varningsflaggor, som kan visa sig under processen att utreda ett asylärende, säger Fredrik Bengtsson, presschef, på Migrationsverket och tillägger att Migrationsverket bara kontaktar Säkerhetspolisen vid misstankar.
I skrivande stund vill varken Migrationsverket eller Säkerhetspolisen se en fördjupning av deras myndighetssamarbete genom att exempelvis personal från Säkerhetspolisen sitter ned med Migrationsverkets handläggare tillsammans och granskar strömmen av asylärenden utifrån ett säkerhetspolitiskt perspektiv.
Hur Migrationsverket väljer att arbeta är ingen fråga för oss. Däremot är Säkerhetspolisen remissinstans för Migrationsverket för att kunna upptäcka personer som utgör ett hot mot rikets säkerhet, säger Fredrik Milder, pressekreterare, på Säkerhetspolisen.
Ifall de två myndigheterna kommer fram till att en asylsökande inte ska ges uppehållsrätt i Sverige på grund av terroristmisstankar väljer Migrationsverket att inte utvisa den terroristmisstänkte till hemlandet. Detta med hänvisning till att situationen kan vara allt för osäker i hemlandet. I stället ska den terroristmisstänkte i fortsättningen ha kontakt med Närpolisen ett par gånger i veckan. I den nya svenska strategin mot terrorism nämner man att aktörer inspirerade av al-Quaida eller närbesläktade organisationers ideologier inom den våldsbejakande islamistiska miljön utgör det främsta terroristhotet i Sverige. Några attentat i vårt närområde eller som har påverkat svenska intressen är det islamistiska terrorattentatet riktat mot satirtidningen Charlie Hebdos redaktion i Paris där tolv personer dödades och sexton personer togs som gisslan. I februari i år dödade en militant islamist en person utanför ett Lars Vilks-seminarium i Köpenhamn och senare, samma kväll, dödades en person utanför den judiska synagogan nära den danska kungliga familjens palats.
Hösten 2010 lyckades de svenska och danska underrättelsetjänsterna i sista stund förhindra ett islamistiskt terrorattentat mot tidningen Jyllands-Postens huvudkontor vid Rådhusplatsen i centrala Köpenhamn. Fem militanta islamister greps. De misstänktes för förberedelse till terroristbrott. Tre av de gripna männen åkte i en hyrbil från Kista till Köpenhamnsförorten Herlev, där de greps av dansk polis. Det visade sig snabbt att en av de gripna männen hade personliga förbindelser till högt uppsatta representanter inom den muslimska miljön i Sverige. Munir Awad, svärson till Helena Hummasten, ordförande för Sveriges muslimska råd, avtjänar nu tolv års fängelse för hans inblandning i det planerade terrorattentatet mot Jyllands-Posten. Sveriges muslimska råds ordförande Helena Hummasten var tidigare känd som Helena Benaouda ? men har av okända skäl bytt efternamn.
I skydd av de stora människoströmmarna från Nordafrika och Mellanöstern, kommer allt fler rapporter om utpekade IS-krigare som rör sig fritt i olika EU-länder. För några dagar sedan uppgav nyhetssajten Fria Tider att två arabiska terrorister togs på bar gärning av Ungerns underrättelsetjänst när de försökte ta sig in i Europa genom att gömma sig bland andra migranter. Till Tyskland och Sverige har redan ett antal arabiska terrorister anlänt utan att myndigheterna förhindrar dem från att röra sig fritt bland allmänheten. De utpekade terroristerna låter sig ogenerat fotograferas, fastän de förut har fotograferats i krigsmundering i inbördeskrigets Syrien. För att kunna röra sig fritt inom Schengenområdet är det plikt för en EU-medborgare på att kunna uppvisa en giltig ID-handling vid förfrågan. Trots detta kastar många utomeuropeiska migranter sina ID-handlingar på vägen mot Sverige.
En av tio uppvisar giltig ID-handling i form av ett pass vid ansökan om asyl i Sverige, konstaterar Fredrik Bengtsson på Migrationsverket.
Ett stort mörkertal uppstår som inte förhindrar Migrationsverket från att utreda deras asylansökan.
Det är en fråga för Migrationsverket och ingenting som Säkerhetspolisen har synpunkter på, säger Fredrik Milder på Säkerhetspolisen.
Många kritiker menar att Sverige erbjuder personer med en brottslig bakgrund och terrorister möjligheten att skaffa sig en ny identitet och ett nytt liv i Sverige. Någonting som tidigare har missbrukats av otaliga migranter som begått folkmord i deras hemländer ? och vars svenska medborgarskap inte kan dras tillbaka av Migrationsverket.
I Sverige ser Säkerhetspolisen ingen anledning till att höja terrorberedskapen i takt med att inflödet av migranter stiger i landet ? medan den danska motsvarigheten ser annorlunda på händelseutvecklingen i Danmark. Den danska underrättelsetjänsten PET håller ett bevakande öga på strömmen av migranter. Dels för att undvika extremister, dels för att skydda flyktingarna. I en skriftlig kommentar från PET meddelar den danska underrättelsetjänsten: ?PET är emellertid uppmärksamma på att det kan finnas personer som sympatiserar med militant islamism bland flyktingarna från Syrien/Irak, och som kan tänkas agera efter uppmaningarna från den militanta islamistiska propagandan för att rikta angrepp mot länder som deltar i den internationella koalitionen mot IS, inklusive Danmark?.
Istället för att lösa flyktingkatastrofen i dess linda, på plats i det inbördesdrabbade Syrien, har EU:s ledare fastnat i en diskussion om hur ett allt större antal migranter ska portioneras ut mellan EU-länderna de närmaste åren. Trots handlingsförlamningen bland EU:s ledare finns det lagstiftning som reglerar hur migranter ska behandlas om de väljer att komma till Europa och söka asyl. Problemet är att EU-länderna har kringgått Dublin-förordningen i många år ? då varken Italien eller Grekland vill ta hand om migranterna. Dublin-förordningens huvudregel är att personer inte ska kunna välja var de söker asyl, det är nämligen ingen rättighet för asylsökande att välja fritt. Ett annat dilemma är att den fria rörligheten inom Schengenområdet utnyttjas av migranterna eftersom gränskontrollen mellan Schengen-länderna har plockats bort.
Under tiden, tills EU:s ledare har nått fram till en gemensam lösning på flyktingkatastrofen, kan migranterna promenera raka vägen genom Europa för att komma till antingen Tyskland eller Sverige. I den rådande situationen fungerar grannländerna som transitländerna eftersom de inte vill ta emot migranter från Nordafrika och Mellanöstern i samma utsträckning som Tyskland och Sverige. Därför tvingas nu Ungern, Österrike och Danmark ta hand om de migranter som inte når ända fram till deras resmål, antingen Tyskland eller Sverige. I onsdags utbröt dramatik då den danska tågoperatören DSB stängde av tågtrafiken på obegränsad tid mellan Tyskland och Danmark. Tågpersonalen hann inte kontrollera ID-handlingar ? men DSB valde att inte följa SJ:s exempel och låta migranterna resa vidare illegalt.
Efter att Migrationsverkets tjänstemän hösten 2013 utlovade permanent uppehållstillstånd, PUT, till alla asylsökande från Syrien så har Sverige blivit favoritdestination för migranter. Trots att asylstatusen på människor som flyr Syrien upphör så fort de lämnat den syriska gränsen och kommit in i närmaste säkra land de kan söka om asyl. Under torsdagen meddelade den danska Polisen att man låter migranter resa vidare utan att registrera dem. Danska Polisens beslut beror på att man har begränsade möjligheter att hålla de 3000 migranter som inte vill registrera sig som asylsökande frihetsberövade. Genom att migranterna vägrar att följa Dublin-förordningen och drar fördel av den fria rörligheten inom Schengen-området kan de bege sig vidare genom Europa.
De säger att deras mål är Sverige, berättar brittiska BBC.
I en kommentar i den danska morgontidningen Berlingske drar man en lättnadens suck. I det kaos som har uppstått på grund av flyktingkatastrofen slipper Danmark nu ta hand om migranterna från Nordafrika och Mellanöstern som rör sig illegalt genom Europa. Istället tycks det bli Sveriges ansvar att ta hand om flyktingkatastrofens börda framgent

Av Björn Söderberg - 16 september 2015 14:46

BIKERS AGAINST JIHAD
Bikers Plan Anti-jihad Rally Outside Arizona Jihadists Mosque.
According to Bare Naked Islam, a group of bikers is planning a protest and Mohammed cartoon contest tomorrow (May 29) outside the Arizona mosque where the two Garland, Texas Muslim terrorists attended. The two men were stopped in their tracks earlier this month from slaughtering several hundred people who were attending Pamela Geller?s Draw Mohammed contest. The two were shot dead before they got a chance to complete their evil deed. Here is the story from BNI:
On Friday, May 29, 2015, a group of bikers in Arizona plan to host an anti-Islam demonstration outside of the Islamic Community Center in Phoenix. Dubbed as ?Freedom of Speech Rally Round 2,? a reference to American blogger Pamela Geller?s ?Draw Muhammad? cartoon contest in Garland, Texas earlier this month, the event, organized on Facebook, is described as a ?response to the recent attack in Texas where 2 armed terrorists with ties to ISIS, attempted to kill a bunch of people.
Perhaps the bikers should have a pork barbecue contest and have fans blowing the lovely odors over to the mosque. Or maybe they should have greased pig contests. Anyone have any other ideas? Make a comment.
Any liberals who say that the bikers are being provocative need to shut their pieholes! YOU people are part of the problem since you have elected and support a pro-Muslim president who puts Muslims and other countries above America and Christians. Do you think that drawing a cartoon of Mohammed is more provocative than beheading a Christian? If so, you are too far gone. Do you think that by your relentless pushing of the homosexual agenda down the throats of Muslims is not provocative to them?


Ovido - Quiz & Flashcards