Direktlänk till inlägg 22 december 2015

Slask journalisterna lena melin mdfl

Av Björn Söderberg - 22 december 2015 14:22

Med Sverigedemokraternas framgångar i opinionsmätningarna börjar journalisterna inse vartåt det barkar. Flera framträdande kolumnister har plötsligt insett behovet av att tala om Sveriges extrema invandringspolitik. I själva verket försöker de sopa igen sina spår, för att senare kunna låtsas att de minsann alltid velat tala om det onämnbara.

Wolfgang Hansson och Lena Mellin på Aftonbladet, KG Bergström och Anna Dahlberg på Expressen är bara några av dem som försöker rädda sina karriärer nu när de ser att skutan är på väg att vända ? att svenska folket har fått nog av invandring och att SD inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att bli Sveriges största parti.

Wolfgang Hansson skrev i sin Aftonbladet-blogg 28 maj att ?Sverige är alltmer avvikande i Norden?. Han konstaterar att alla våra grannländer drar ner flyktingmottagandet och att det nordiska ?gemensamma kittet spricker och vittrar sönder?. Visserligen påstår han sig på slutet beklaga att våra nordiska grannar inte gör som vi, men bara det att han skriver att Sverige kommer att följa efter och inte leda är ett tydligt tecken på att han förstått. Om än motvilligt.



Dagen därpå, 29 maj, skrev hans Aftonbladet-kollega Lena Mellin (som alltid hamnar högt upp på listor över Sveriges viktigaste opinionsbildare) en krönika om det faktum att SD nu är näst största parti bland manliga väljare. Hon konstaterar att det är hög tid att de andra partierna frågar sig vad de gör för fel. Visserligen låtsas Mellin själv inte förstå vari felet ligger, utan uppmanar 7-klövern att samla sina ?skarpaste hjärnor och friaste tänkare och skicka dem till ett fridfullt ställe?.

Men bara det att Mellin konstaterar att 7-klövern gör fel och att SD gör rätt eftersom de växer så det knakar, är ett tydligt tecken på att hon förstått varåt det barkar.



I Expressen gick KG Bergström 30 maj ut i hård kritik mot S-kongressen som valt att inte debattera Sveriges ödesfråga (min formulering]. Han skriver:

?När Sveriges största parti har kongress är landets just nu känsligaste politiska fråga tabu. Motioner om invandringen behandlas inte.? Bergström konstaterar att såväl S som M förr om åren haft en restriktiv invandringspolitik och påminner om regeringen Carlssons Luciabeslut 1989 (där all invandring utom FNs kvotflyktingar stoppades), men att båda nu hamnat i händerna på Miljöpartiet.

Han konstaterar också det som alternativa medier i flera år skrivit om ? att de invandrare som kommer till Sverige inte är raketforskare utan i de flesta fall extremt lågutbildade och därför är i princip omöjliga att sysselsätta på vår arbetsmarknad.



Samma dag skriver Anna Dahlberg på Expressens ledarsida ?I Sverige är vi rädda för sanningssägare?. Hon konstaterar att duktiga pålästa experter, debattörer och skribenter som Tino Sanandaji, Per Gudmundson och Magnus Ranstorp är non grata i den inhemska debatten, medan de ofta anlitas och refereras till av utländska regeringar och medier.

Anna Dahlberg:

?Vad säger detta om Sverige? Den norske författaren Karl Ove Knausgård liknade nyligen Sverige vid ?cyklopernas land?. Vi söker inte sanningen som den är, menade Knausgård, utan sådan som den bör vara ? en tillrättalagd version. Jag tror att det ligger mycket i den iakttagelsen. Det gemensamma för personer som Sanandaji, Ranstorp och Gudmundson är att de skriver om känsliga ämnen och berättar precis som det är, utan några omskrivningar.?



Jag kan inte annat än välkomna dessa skribenter till verkligheten. Det jag inte kommer att förlåta dem är att de själva är högst ansvariga för att Sverige ser ut som det gör. De kan inte skylla på politikerna för sanningen är att dessa dansar efter mediernas pipa. De få politiker som vågat gå ut och tala om volymer, exempelvis Tobias Billström, den moderate migrationsministern som ledde en arbetsgrupp inom M som skulle utreda hur invandringen till Sverige kunde minska. Han fick löpa gatlopp i medierna och hudflängdes för att han använde det ?fula? ordet ?volymer?.

Undrar hur det gick med hans arbetsgrupp? Kanske dags att återuppliva den ? om nu Moderaterna inte vill se sig omsprungna av Sverigedemokraterna som landets näst största parti ?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Björn Söderberg - 21 september 2020 20:47


Tänk att lilla Sverige blivit ett land med våld politisk korrekthet , vänstervridet . Politiker som säger Sverige är lika tryggt i dag som för 30 år sedan. Vem över huvud taget tror på det. Är så pass gammal att jag vet hur Sverige såg ut för 40 år s...

Av Björn Söderberg - 21 september 2020 20:33

Under många år har jag känt denne man och jag lär mig aldrig hur han funkar och varför han ena stunden kan vara riktigt reko för att i nästa bli ett riktigt arsel. För mig håller han nu på och bli en riktig psykopat. Börjar tröttna på hans kommenta...

Av Björn Söderberg - 19 december 2019 18:40

Vad är ett destrutivt förhållande. Är för tillfället helt slutkörd i huvudet och det sätter sig även på kroppen. När brister det när får man nog. Oavsett hur mycket man än förstår att detta inte är bra ändå fortsätter man ...

Av Björn Söderberg - 19 november 2019 16:28

I helgen va jag till min dotter och fira mitt barnbarn. Många år sedan man va på barnkalas. Nästan en hel eftermiddag med massor av folk och presenter till tjejen. När kvällen närma sig fick jag mitt barnbarn trött utmattad efter dagens kalas. Gamla ...

Av Björn Söderberg - 14 november 2019 04:47

Vaknar alldeles för tidigt tydligen är jag pigg. Skickar mess till älsklingen i Thailand hon ringer upp och vi pratar lite kort hon är i staden och har köpt något fattar inte riktigt vad. hon ska visa mig senare. Ligger och trycker under täcket har...

Ovido - Quiz & Flashcards