Alla inlägg under mars 2015

Av Björn Söderberg - 14 mars 2015 20:20

http://avpixlat.info/2015/03/14/inget-eu-for-island/

Vi kan bara gratulera Island till beslutet att inte gå med i den europeiska unionen. Nu är det bara att hoppas England går ur det kommer bli slutet på unionen

Av Björn Söderberg - 14 mars 2015 20:15

http://avpixlat.info/2015/03/14/staller-du-upp-alice/

Äntligen en som vågar prata lite klartext

Av Björn Söderberg - 14 mars 2015 20:13


Kanske är det som så att om något låter för bra för att vara sant, så är det nog för bra för att vara sant.
Hur kan Michael Kumhof, forskare vid FN-organet Internationella valutafonden (IMF) ta en sida ur vad som skulle kunna kallas för ?konspirationsteoretikernas bibel? och med denna resa världen runt och föreläsa om hur man effektivast förstör världens hela bankindustri och därefter inte bara har ett arbete att gå tillbaka till (på en bank dessutom) ? utan faktiskt avancerar ännu högre och blir anställd på Storbritanniens centralbank: Bank of England.
Är svaret att Kumhof ? under täckmantel av att vara radikal fritänkare ? faktiskt bereder terrängen för finansoligarkernas sista stora blåsning av mänskligheten: planen på att etablera en global monetär diktatur med en enda global valuta med sig själva i förarsätet?
Makten och Härligheten
Det här är vad oberoende forskare under många år har försökt att få människor att förstå:
Det är inte regeringar som skapar pengar. Det är privata banker ? och de gör det ur tomma intet, som skuld.
Här har läsaren Fractional Reserve Banking (FRB) ? grundorsaken till så gott som alla problem världen dras med i dag.
Det oundvikliga utfallet av FRB bekräftades på BBC News år 2011: ?Regeringar styr inte världen ? Goldmann Sachs styr världen.?
Nästan alla beslut i världen, stora som små, mäts i och möjliggörs av pengar.
Om banken inte gillar läsarens drömmar om en ny bil eller ett nytt hus, så beviljas inte låneansökan. Regeringar som inte hörsammar finansoligarkernas instruktioner, drabbas av samma öde ? eller värre.
Se bara på vad som hände Libyen under Ghaddafi och vad som sedan några år utspelar sig i Grekland och andra delar av Sydeuropa: finansoligarkernas bekrigar ?olydiga? regeringar.
Vägen ut ur det här djupt patologiska herre-slav förhållandet mellan å ena sidan en maffia av internationella finansoligarker och resten av mänskligheten, är att regeringar helt enkelt stoppar Fractional Reserve Banking och genom det förhindrar banker från att slå sönder och suga ut samhällen.
För att förstå just vilken underbar och befriande upplevelse det är att leva i ett land som är monetärt suveränt och självförsärjande räcker det med att läsaren föreställer sig hur det skulle vara att ha sin egen pengatryck i källaren.
Flaskhalsen i hennes liv skulle inte längre vara avsaknad av pengar, utan att det inte finns tillräckliget med tid att göra allt det hon vill göra.
Flaskhalsen för länder som till 100% kontrollerar skapandet av alla pengar i landet kommer att vara välutbildad arbetskraft.
Läsaren kan också behöva vänja sig vid studielön i ställer för studielån, gratis fortbildning livet ut (för de som vill), en arbetslöshet på runt noll procent, fyra timmars arbetsdagar.
Och ingen inkomstskatt.
Regeringar som skapar sina egna pengar behöver nämligen inte ta ut skatt för att finansiera sin budget.
Detta är den inte helt klarlagda kontexten i vilken Michael Kumhof har blivit känd för en bredare allmänhet när håller föreläsningar kritiska till privatbankernas Fractional Reserve Banking.
Ändå har Michael ett arbete att gå till varje morgon ? och det på en bank, dessutom.
Den Stora Blåsningen
De krafter som en gång i tiden uppfann Fractional Reserve Banking vet naturligtvis vad läsaren nyss läst.
De är också akut medvetna om att den dag den breda allmänheten genomskådar taskspelet så kan bankirerna kyssa sina karriärer hejdå ? eller värre.
Åtminstone bankirer på den nivå Michael Kumhof diskuterar i sin rapport ?The Chicago School revisited?.
Så, vad kan finansoligarkerna göra för att ändå kunna fortsätta utöva kontroll över mänskligheten?
De kan göra vad som gjordes redan 1930, skapa en global centralbank: the Bank of International Settlements (BIS) och försäkra sig om att när massuppvaknandet väl kommer och regeringar av sina befolkningar tvingas kriminalisera Fractional Reserve Banking så kommer skapandet av pengar att delegeras till länders centralbanker.
Och nu kommer blåsningen.
Även om Sveriges centralbank, Riksbanken, låter som att den är svensk, är en myndighet som på något sätt borgar för ?riket?, så är den i praktiken som de allra flesta andra centralbanker på planeten en integrerad del av något kallat Centralbankernas centralbank ? Bank of International Settlements (BIS).
I fallet med just Sveriges centralbank, Riksbanken, är det faktiskt värre än så.
Riksbanken är delägare i BIS och tre av dess chefer har suttit i BIS styrelse, Stefan Ingves, Urban Bäckström och Bengt Dennis. Dennis och Bäckström var till och med ordföranden för BIS. Bäckström var bekräftad deltagare i 2010 års upplaga av Bilderbergmötet. Dennis var den person som inledde ?avregleringen? (det vill säga nedrustningen) av riksbankens försvarsverk av den svenska ekonomin, vilket resulterade i 1990-94 års finanskris.
Nedrustningsprocessen av Riksbanken har fortsatt under Bäckström och Ingves, med resultatet att snart har privatbankerna lyckats utrota kontantväsendet.
Att Riksbankens och andra centralbankers förmenta ?självständighet? bara gäller mot det egna landets regering och riksdag ? inte BIS ? bekräftas alltså av att samtidigt som Dennis och Bäckström var chefer för Sveriges Riksbank (1982-1993 & 1994-2002) var de också ordföranden för BIS (1991-1993 & 1999-2002).
Riksbankens ?självständighet? verkar ha börjat med förtjusningen för ett illusionstrick kallat maktfördelningsprincipen, enligt vilket demokratier bör separera på den verkställande makten (regeringen), den lagstiftande makten (riksdagen) och den dömande makten (domstolarna).
Någonstans i bakvattnet på detta klassiska koncept föddes tanken att då måste väl också centralbanker på något sätt klämmas i maktfördelningstanken ? utan att man egentligen tänkte efter så noga vad detta i praktiken borde innebära.
Eftersom den verkställande makten utgörs just av makten att skapa handlingsplaner och finansiera dessa så ligger i realiteten en absolut vetorätt mot den verkställande makten hos de banker som nekar eller beviljar regeringar de ?lån? som krävs och som i samband med det har definitiva krav på hur handlingsplanen faktiskt utformas.
Läsare som undrar var man kan finna historiska exempel på nyss nämnda förhållande rekommenderas åter att studera situationen i Grekland ? liksom IMF:s (Michael Kumhofs förre arbetsgivare) framfart i andra länder.
Det hela kan liknas vid labbråttor i en labyrint.
Finansoligarkerna sätter via tillgången på pengar och lånevilllkor ramarna för en regerings handlingsutrymme. Inom detta område agerar regeringen relativt fritt.
Oligarkerna är i liknelsen männen i vita rockar som designar labyrinten i vilken råttorna ?fritt? får röra sig.
?Regeringen? i det sociala ingenjörsexperimentet är alfa-råttan i labyrinten som säger vart de andra råttorna skall springa.
Demokrati i betydelsen att landet styrs av folkets valda representanter är inte bara inkompatibelt med Fractional Reserve Banking utan också centralbanker som bak lyckta dörrar viker ut sig som det internationella finanskapitalets eskortflickor.
Läsaren skall inte bli förvånad att om, eller när, finansoligarkerna lyckats med Den Stora Blåsningen så kommer i rask takt den svenska kronan och alla andra nationella valutor att försvinna och ersättas av en enda global valuta.
Nu vet läsaren varför Michael Kumhof fortfarande har ett arbete att gå till varje morgon: när han kritiserar Fractional Reserve Banking på det sätt han så gör bereder han blott vägen för hur BIS via centralbanker planerar att gripa makten i alla länder i hela världen ? utan att någon begriper det.

Av Björn Söderberg - 13 mars 2015 08:45


Väljarna flyr och Miljöpartiet fortsätter att rasa. Demoskops mätning för mars visar att MP förlorat hälften av sina sympatisörer det senaste året.
Den tydliga och nedåtgående trenden för det gröna regeringspartiet fortsätter med oförminskad kraft. Partiet har nu bara hälften av sitt väljarstöd kvar idag jämfört med samma period förra året (6,2, ?0,7). Det är den lägsta nivån i Demoskop sedan juni 2009.
Väljarbarometern visar också på en viss nedgång totalt för de båda regeringspartierna och Vänsterpartiet (43,3, ?0,6). Socialdemokraterna fortsätter sin kräftgång och hämtar in en del av den nedgång som gjordes i februari och noteras på 31,3, ? en nivå som partiet rört sig kring det senaste året (+0,7). Även regeringens kamrater i Vänsterpartiet tappar i marsmätningen och ligger nu på 5,8 procent (?0,7).
För oppositionspartierna noteras en sammanlagd nedgång på 0,4 procentenheter (38,8). Den är däremot inte lika stor som regeringspartiernas, vilket gör att avståndet mellan blocken förändras marginellt (4,5, ?0,2).
Anna Kinberg Batra tycks hålla ställningarna för Moderaterna och kan notera en marginell minskning (24,1, ?0,2).
Värre ser det ut för kollegorna i Alliansen som försökt med olika utspel i invandringsdebatten den senaste tiden. Ingen av dem kammar hem några extra pluspoäng. Folkpartiet ligger kvar på oförändrade 4,5 procent (±0,0), vilket är en historiskt mycket låg nivå som partiet inte varit nere på sedan maj 2007. Kristdemokraterna backar och går under fyraprocentsgränsen till 3,7 procent (?1,0), vilket är partiets lägsta nivå efter valet.
Loket i allianståget just nu är Centerpartiet som fortsätter uppgången i februari och nu når 6,5 procent (+0,7).
Sverigedemokraterna ligger kvar kring 14-procentsnivån som partiet nådde redan vid årsskiftet i Demoskops väljarbarometer och hämtar nu in en del av den lilla nedgång som syntes i februarimätningen (14,2, +0,2).
Feministiskt initiativ minskar en aning mot förra månadens uppgång, och ligger nu på 2,1 procent (?0,1), en nivå som partiet rört sig kring det senaste kvartalet.

Av Björn Söderberg - 13 mars 2015 08:26

Det är krig i världen!!!! det är krig på många platser i världen. De finns diktaturer. De finns diktatorer. Människor rent ut slaktas på grund av olik tänkande. Kvinnor behandlas som andra klassens varelser misshandlas mm mm. Detta har pågått länge tyvärr. Många har försökt få stopp på detta har någon lyckats??? Inte än så länge. I den muslimska världen är människor inget värt. I den kinesiska världen lika så. I Nordkorea är det lika så. Lilla Sverige med svetsar löfven i spetsen tillsammans med Margot Wallström och övriga clown alliansen likt David mot Goliat petar på diktaturer med pekpinnen RÄTTNING I LEDET. Lilla Sverige ska vara föregångare i den politiska världen och försöka tillrättavisa hur dessa länder ska behandla människor. Tror knappast dom kommer lyckas. Det räcker och se hur man behandlar människor i det här landet det räcker med att ha en politisk åsikt med sd så klassas du som nått som inte ska va på jorden. Många har fått sparken på grund av detta uteslutits ur föreningar mm mm. Kvinnliga pensionärer lever under existensminimum. Handikappade misskrediteras då dom kostar för mycket pengar. Jag skulle kunna skriva om lilla Sverige hur människor kränks av politiker, media. Vi håller på att likt andra bli en diktatur trots att man trummar sig för bröstet som en demokrati. Än så länge är vi endast en demokratur vilket i sig är illa nog. Jag hoppas jag får leva så länge så jag får facit av Sveriges handlande både utrikes inrikes.

Av Björn Söderberg - 12 mars 2015 18:34

Svetsarn löfven har fått krypa till korset då mp satt ner foten ang saudiavtalet och sagt nej till detta. Lilla Margot Wallström viftar med feminist flaggan för att påverka arabförbundet till en bättre värld för kvinnor vilket i sig är en fin tanke. Att man se ev förlorar en massa annan handelspartners verkar inte löfven Wallström romson bry sig om. Även om man nu slutar sälja vapen till detta land så kommer dom köpa vapen från nå annat land. Snart har regeringen strypt allt vad som har med export att göra för de finns väll alltid nå som kan störa regeringen antingen från de feministiska perspektivet eller ja vad man nu kan hitta på. Då det ända lukrativa vi nu har asyl och invandring till landet som i slutänden ska generera pengar till staten år 3050 då Sverige som stat har gått i KK för länge sedan.

Förbannat korkade politiker.

Av Björn Söderberg - 12 mars 2015 18:16

Äntligen nått vettigt som våra naiva politiker gör. Frågan är kommer tullen få tillräckligt med pengar för att kunna göra en bra insats hur såvida ett visst klientel inte ska kunna åka hem och strida för is och komma tillbaka för att få skydd av vårat regelverk. Som.är totalt uppåt väggarna.

Ovido - Quiz & Flashcards