Alla inlägg den 17 mars 2015

Av Björn Söderberg - 17 mars 2015 19:32

Ipsos har för DN:s räkning gjort en undersökning om svenskars inställning till invandring, integration och flyktingmottagning.
Väldigt kortfattad kan man sammanfatta svaren så här: Endast 28% tycker att invandring i huvudsak är bra för Sverige, ingen tycker att integrationen fungerar jättebra och att bara 26% tycker att Sverige ska ta emot fler flyktingar, men?
?grottar man sig ned i siffrorna, kan man tyda svaren på ett sätt man själv anser lämpligt.
Vad säger egentligen frågan ??invandring i huvudsak bra eller dåligt för Sverige?? Oavsett tolkningen av orden ?huvudsak bra eller dåligt?, så är det bara 28% som anser invandring till Sverige är mycket bra, en usel siffra. Hade Ipsos här delat upp invandring i flera alternativ, hade vi fått mer intressanta svar.
När det gäller integrationen visar siffrorna ett tydligt svar. Inte ens regeringens väljare tycker den fungerar mycket bra, inte ens Miljöpartiets och Vänsterpartiets hopslagna väljare tycker den fungerar ganska bra. Svenska folket tycker alltså att integrationen är en katastrof, trots alla satsade miljarder och riktade projekt.
Det är tydligt att svenska folket fått nog av flyktingmottagandet. Endast 26% tycker att Sverige vill ta emot fler, så även här är väljarna på kollisionskurs med 7-klövern som propagerar för ett ökat mottagande.
Nästan 8 av 10 svenskar tror att ?främlingsfientligheten? ökar i takt med antalet flyktingar. Att bli ?främlingsfientlig? är lätt, men visst höjs röster när dessa flyktingar tar allt större plats i samhället och inte minst mer av vår gemensamma skattkista. Dessutom ser vi också hur främlingsfientligheten importeras i samma takt som konflikter i oroshärdar flyttar med de nyanlända. 30% känner också en oro över det ökade antalet flyktingar, dvs. långt fler än Sverigedemokraternas väljare.
Regeringen får ett uselt betyg i sitt jobb med migration/integration. Samma usla betyg fick förra regeringen, men de tog ingen lärdom och det lär inte nuvarande göra heller.
De som tycker att ett ökat flyktingmottagande är bra, är främst personer som bor i kommuner med mycket få flyktingar. Ganska symptomatiskt, för för man ned samma fråga på kommunnivå är det inte sällan personer som bor i lite tryggare och finare områden som tycker man ska ha ett fortsatt stort flyktingmottagande, inte sällan områden där politiker, höga tjänstemän och journalister valt att bo. De som istället bor mitt i smeten, verklighetens folk, vill uppenbart se ett minskat flyktingmottagande.
det är lite märkligt för Aftonbladet har nyligen gjort samma undersökning och i den tyckte man att de va bra med flyktingströmmen som kommer till Sverige och hade inte nå imot fortsatta intag.

Av Björn Söderberg - 17 mars 2015 19:06

?Ingenting tycks kunna stoppa SD?
Oj vilken slutledningsförmåga tanten har. Ja du lena du och många andra har försökt analysera sd:s framgångar ingen har lyckats. Alltså ingen slutledningsförmåga. Forsätt med analyserna ingen framgång förän ni inser fakta.
Artikel finns ju så klart på aftonbladet om nån vill läsa.

Av Björn Söderberg - 17 mars 2015 19:00

http://avpixlat.info/2015/03/17/antalet-fattigpensionarer-okar/

Ja detta är nog bara början på kaoset inom pengar till pensionen. Vi som fått rosa kuvertet är det ju ingen trevlig läsning. Det är ju bara en prognos. För mig är detta brev en ren skär lögn. För mig som har ca 10 år till pensionen kan man nog vara glad om man får 10:000 efter skatt trotts att man jobbat sen man ca 15 år. Dom unga människor som grinar över SD:s framgång kanske ska börja tänka om då alla dessa människor som kommer hit och åtnjuter svenska skattesystemet och då även pensionssystemet kan vara lugna för att deras pension inte kommer vara nån kul läsning när deras rosa kuvert kommer. Gråt inte kära ungdomar ni ville ju ha de så här.

Av Björn Söderberg - 17 mars 2015 18:47

Karin Pettersson krönikör på fultidningen aftonbladet tycker skatterna ska höjas för dom rika. Frågan blir när räknas man som rik.? läser man inlägget tycker hon svenska folket är underskattade alltså betalar vi för lite skatt. Märkligt !!!!! Med världens högsta skattetryck ska vi alltså betala mer skatt. Jaha vad ska då denna höjda skatt gå till.????

Ovido - Quiz & Flashcards