Alla inlägg den 13 mars 2015

Av Björn Söderberg - 13 mars 2015 08:45


Väljarna flyr och Miljöpartiet fortsätter att rasa. Demoskops mätning för mars visar att MP förlorat hälften av sina sympatisörer det senaste året.
Den tydliga och nedåtgående trenden för det gröna regeringspartiet fortsätter med oförminskad kraft. Partiet har nu bara hälften av sitt väljarstöd kvar idag jämfört med samma period förra året (6,2, ?0,7). Det är den lägsta nivån i Demoskop sedan juni 2009.
Väljarbarometern visar också på en viss nedgång totalt för de båda regeringspartierna och Vänsterpartiet (43,3, ?0,6). Socialdemokraterna fortsätter sin kräftgång och hämtar in en del av den nedgång som gjordes i februari och noteras på 31,3, ? en nivå som partiet rört sig kring det senaste året (+0,7). Även regeringens kamrater i Vänsterpartiet tappar i marsmätningen och ligger nu på 5,8 procent (?0,7).
För oppositionspartierna noteras en sammanlagd nedgång på 0,4 procentenheter (38,8). Den är däremot inte lika stor som regeringspartiernas, vilket gör att avståndet mellan blocken förändras marginellt (4,5, ?0,2).
Anna Kinberg Batra tycks hålla ställningarna för Moderaterna och kan notera en marginell minskning (24,1, ?0,2).
Värre ser det ut för kollegorna i Alliansen som försökt med olika utspel i invandringsdebatten den senaste tiden. Ingen av dem kammar hem några extra pluspoäng. Folkpartiet ligger kvar på oförändrade 4,5 procent (±0,0), vilket är en historiskt mycket låg nivå som partiet inte varit nere på sedan maj 2007. Kristdemokraterna backar och går under fyraprocentsgränsen till 3,7 procent (?1,0), vilket är partiets lägsta nivå efter valet.
Loket i allianståget just nu är Centerpartiet som fortsätter uppgången i februari och nu når 6,5 procent (+0,7).
Sverigedemokraterna ligger kvar kring 14-procentsnivån som partiet nådde redan vid årsskiftet i Demoskops väljarbarometer och hämtar nu in en del av den lilla nedgång som syntes i februarimätningen (14,2, +0,2).
Feministiskt initiativ minskar en aning mot förra månadens uppgång, och ligger nu på 2,1 procent (?0,1), en nivå som partiet rört sig kring det senaste kvartalet.

Av Björn Söderberg - 13 mars 2015 08:26

Det är krig i världen!!!! det är krig på många platser i världen. De finns diktaturer. De finns diktatorer. Människor rent ut slaktas på grund av olik tänkande. Kvinnor behandlas som andra klassens varelser misshandlas mm mm. Detta har pågått länge tyvärr. Många har försökt få stopp på detta har någon lyckats??? Inte än så länge. I den muslimska världen är människor inget värt. I den kinesiska världen lika så. I Nordkorea är det lika så. Lilla Sverige med svetsar löfven i spetsen tillsammans med Margot Wallström och övriga clown alliansen likt David mot Goliat petar på diktaturer med pekpinnen RÄTTNING I LEDET. Lilla Sverige ska vara föregångare i den politiska världen och försöka tillrättavisa hur dessa länder ska behandla människor. Tror knappast dom kommer lyckas. Det räcker och se hur man behandlar människor i det här landet det räcker med att ha en politisk åsikt med sd så klassas du som nått som inte ska va på jorden. Många har fått sparken på grund av detta uteslutits ur föreningar mm mm. Kvinnliga pensionärer lever under existensminimum. Handikappade misskrediteras då dom kostar för mycket pengar. Jag skulle kunna skriva om lilla Sverige hur människor kränks av politiker, media. Vi håller på att likt andra bli en diktatur trots att man trummar sig för bröstet som en demokrati. Än så länge är vi endast en demokratur vilket i sig är illa nog. Jag hoppas jag får leva så länge så jag får facit av Sveriges handlande både utrikes inrikes.

Ovido - Quiz & Flashcards