Alla inlägg den 25 mars 2015

Av Björn Söderberg - 25 mars 2015 12:50

Ambulansanställd kidnappad under utryckning

Vid halv tretiden natten till torsdag i förra veckan stoppades en av ambulansföretaget Falcks ambulanser i södra Stockholm. Ambulansen var på väg till sjukhus med en patient när en privatbil ställde sig i vägen.


När den sjuksköterska som satt i ambulansen öppnade dörren för att undersöka vad som hänt blev hen indragen i privatbilen. Där fanns en person i vad som beskrivs som ett allvarligt tillstånd, enligt uppgift från Falck. Privatbilen, med sjuksköterskan och två till tre andra personer, kördes sedan i väg till sjukhus.

Skedde det under tvång?

? Ja, det får man anse att det var, säger Lotta Smith, kommunikationsansvarig för Falck Sverige, till Dagens Medicin.

Hon vill själv inte kalla det en kidnappning med hänvisning till att företaget inte är klar med sin händelseanalys. Samtidigt har händelsen polisanmälts som olaga frihetsberövande.

Väl framme på sjukhuset lämnades personen i privatbilen över till vården och tvångssituationen upphörde, förklarar Lotta Smith.

Hon uppger att ingen av Falcks anställda skadades fysiskt och att de ?efter omständigheterna mår väl?.

Hade ni som arbetsgivare kunnat undvika den här situationen?

? Jag har själv svårt att se det, men analysen får visa om man kan göra något annorlunda. I det här fallet var det så att de öppnade dörren och tittade ut för att se vad som pågick.

Den patient som befann sig i ambulansen var vid tillfället stabil, enligt Lotta Smith, och transporterades också till sjukhus. När händelseanalysen är klar ska företaget ta ställning till om det ska göras en lex Maria-anmälan. En anmälan till Arbetsmiljöverket är redan gjord.

Falcks huvudskyddsombud Hans Bergkvist avböjer att kommentera händelsen och Dagens Medicin har även sökt ambulanspersonalen.

Källa: dagensmedicin.se



Read more: http://www.exponerat.net/ambulansanstalld-kidnappad-under-utryckning/#ixzz3VOh7Hgdx

Av Björn Söderberg - 25 mars 2015 12:44

LO och SACO är överens. Många av oss som är medlemmar har sett Saco som just en sista utpost från politiserade fackförbund - en motpol till socialdemokratiska LO, vilka inte alls är självständiga i ens den minsta lilla fråga utan följer socialdemokraterna som en hund i koppel. Saco har alltid varit för akademiker, flit och bildning. Att det ska löna sig att utbilda sig och därför drivit avskaffandet av värnskatt i decennier. Utan framgång oförtrutet kämpat på trots att de borgerliga partierna släppte frågan. Saco har inte varit partipolitiskt.

Men det är historia.

Det som just nu utspelar sig framför våra ögon är inget annat här nutidshistoria. När Saco för gott lämnat sin opolitiska position och att företräda sina medlemmars intressen till att som LO främst företräda sina egna intressen som förbund.

Efter ni läst det här inlägget kommer ni precis som jag tvingas konstatera att Saco nu ser sig själva som en opinionskanon till för sina egna intressen där medlemmarnas intresse i fråga efter fråga är totalt underordnat. De har dessutom öppnat jaktsäsongen på företagare.



Vad är det då som står i artikel som gjort mig och många andra medlemmar så förbannade?

Här kommer en sammanfattning:
Återinför arvsskatt
Återinför gåvoskatt
Återinför fastighetsskatt
Höj all moms till 25 %
Minska ROT
Försämra 3:12 reglerna
Inför socker- och fettskatt
Inför moms på finansiella transaktioner
Skatteväxla grönt
Ta bort ränteavdrag
Sänk inte sociala avgifter
Höj skatten på privat pensionssparande
Ta bort investeringssparkontot
Höj kostnaden för att anställa unga

Allt det här godiset kan ni läsa i den rapport Saco byggde sin artikel på och som är en härlig läsning i all sköns befängdheter för att komma från "opolitiska" fackförbundet. Vilket tidigare alltså bara bevakade akademikernas intressen men som nu likt en fjäril genomgått en metamorfos till full blown LO-kostym.

Av Björn Söderberg - 25 mars 2015 12:39

http://avpixlat.info/2015/03/24/husfargen-inte-tillrackligt-svensk-for-sjuklovern/

Snart får man väll inte sätta upp svenska flaggan på fasaden.
Kan hända att nån lite svensk politikerbtycker de är fel

Ovido - Quiz & Flashcards