Alla inlägg den 3 mars 2015

Av Björn Söderberg - 3 mars 2015 20:57

http://avpixlat.info/2015/03/03/ob-varnar-for-att-bara-uniform-offentligt/

Man får höra så mycket dumt i detta land nu mer. Vilka ynkrygg ÖB är. Viker sig för ev jihadister. Vad blir de härnäst. Kramkalas så dom blir snälla. Vart är vi på väg. Och varför reagerar ingen.

Av Björn Söderberg - 3 mars 2015 20:52

Värner Rydénskolan i Malmö som höll stängt på måndagen på grund av hot och våld öppnade igen på tisdagen.
Skolans rektor Janette Glans är självkritisk till att situationen gått så långt.
? Vi måste bli bättre på att samarbeta med elever. Det har vi varit dåliga på, säger hon till Aftonbladet.
Hon ger också exempel på den typ av hot personalen fått ta emot.
? Jag ska skjuta dig, jag ska bränna upp din bil eller jag ska kalla hit hela min släkt så ska vi slå ned dig. Sådana hot är svåra att hantera.
Skolan var på tisdagen förstärkt med personal från andra skolor och från räddningstjänsten.
? Om det blir bråk i dag så går vi mellan. Vi gör även en anmälan. Det ska vara nolltolerans mot bråk, säger brand ? och säkerhetsvärden Carlos Bartechi till tidningen. Om situationen som varit säger han:
? Åttor har slagit ned fjärdeklassare. Ibland har även sjätteklassare gått ihop och slagit ned någon äldre. Det är skrämmande

Samarbeta med eleverna. Kan på en gång säga för kvinnorna som jobbar där har de inte lätt. Är man kvinna så är man inte värd att lyssna på eller ta tillrättavisande. Den synen kommer hemifrån fadern och det vet vi ju var den synen kommer ifrån. Skicka dit lilla Gudrun Schyman och Åsa Romson får dom se lite verklighet. Gustav Fridolin törs väll inte dit för sanningen om svensk skola i segrationsområden blir väll för magstarkt för han som gillar olika

Av Björn Söderberg - 3 mars 2015 16:12

http://avpixlat.info/2015/03/03/sexuella-trakasserier-och-grov-misshandel-mot-migrationsverkets-personal/

Gudrun Schyman, Åsa Romson, svetsarn, löfven ni som gillar olika säg detta till personalen som vart misshandlad får ni se vad dom tycker.

Av Björn Söderberg - 3 mars 2015 16:08

Återbetala till AP-fonden
Brev till samtliga partisekreterare

Återbetala pengarna till AP-fonden!

Omkring år 2000 överfördes totalt ca 260 miljarder kronor från AP-fonden (buffertfonden) till statskassan. Bakgrunden var ett riksdagsbeslut baserat på princippropositionen 1994 om det nya pensionssystemet. Sådana överföringar motiverades bl.a med att det nya pensionssystemets konstruktion ställde mindre krav på buffertfond, bl.a genom den restriktion för pensionsuppräkningarna som följsamhetsindexeringen kunde medföra. Ytterligare motiv var viss omfördelning av betalningsansvaret mellan fonden och statskassan, något som statskassan dock kompenserats för genom införande och höjning av andra arbetsgivaravgifter. Ett uttalat villkor för framtida överföring var dock att den inte skulle få äventyra en betryggande fondstyrka.

År 1998 fattade riksdagen ett mera definitivt beslut om det nya pensionssystemet bl.a om införande av ytterligare en restriktion för pensionsuppräkningen, nämligen den automatiska balanseringen (bromsen). Det beslutet ställde helt nya och större krav på buffertfondens storlek. Märkligt nog fattade man samtidigt beslut om att försvaga fonden genom att fullfölja tidigare intentioner att överföra medel till statskassan. Man började med 45 miljarder kronor för vartdera året 1999 och 2000 och ökade sedan på så att totalbeloppet blev ca 260 miljarder kronor.

Enligt bl.a Ekonomistyrningsverkets senaste budgetprognos har den ekonomiska utvecklingen för AP-fonden varit så negativ under år 2008 att bromsen kommer att utlösas med början år 2010. Det kommer att medföra inte bara otillräcklig värdesäkring av pensionerna utan kanske också minskade pensioner nominellt. Beräkningar ger vid handen att denna situation inte skulle ha uppstått om AP-fonden hade fått behålla sitt kapital. Med de 260 miljarderna jämte avkastning skulle den ytterligare försvagning av privat- och samhällsekonomin som ett bromstillslag nu medför ha undvikits. Att notera är att löpande utgifter för tilläggs-/inkomstpensionerna inte belastar statsbudgeten. Det ger skatteintäkter för stat och kommun motsvarande ca 50 procent av pensionsutbetalningarna.

Sveriges Pensionärer Riksförbund; SPRF, ser med stor oro fram emot en utveckling med utlösning av bromsen. Pensionärerna är redan en hårt ansatt grupp, särskilt de äldre tilläggspensionärerna som ännu inte ens återfått sin köpkraft från 1990-talets början. Dagens pensionärer belastas dessutom med ett diskriminerande skattesystem, både genom att de betalar högre inkomstskatt än de yrkesaktiva och skattevägen betalar avgifter till deras pensioner.

Sveriges Pensionärers Riksförbund kräver att regering och riksdag vidtar sådana åtgärder, främst återbetalning till AP-fonden, att en utlösning av bromsmekanismen år 2010 undviks.

SPRF kräver också att partierna i pensionsöverenskommelsen tar ansvar för nuvarande och kommande pensionärer.

Lisbeth Eklund Karl-Olof Hedler

Förbundsordföranden Pensionssakkunnig

Ovido - Quiz & Flashcards