Alla inlägg under mars 2015

Av Björn Söderberg - 17 mars 2015 19:32

Ipsos har för DN:s räkning gjort en undersökning om svenskars inställning till invandring, integration och flyktingmottagning.
Väldigt kortfattad kan man sammanfatta svaren så här: Endast 28% tycker att invandring i huvudsak är bra för Sverige, ingen tycker att integrationen fungerar jättebra och att bara 26% tycker att Sverige ska ta emot fler flyktingar, men?
?grottar man sig ned i siffrorna, kan man tyda svaren på ett sätt man själv anser lämpligt.
Vad säger egentligen frågan ??invandring i huvudsak bra eller dåligt för Sverige?? Oavsett tolkningen av orden ?huvudsak bra eller dåligt?, så är det bara 28% som anser invandring till Sverige är mycket bra, en usel siffra. Hade Ipsos här delat upp invandring i flera alternativ, hade vi fått mer intressanta svar.
När det gäller integrationen visar siffrorna ett tydligt svar. Inte ens regeringens väljare tycker den fungerar mycket bra, inte ens Miljöpartiets och Vänsterpartiets hopslagna väljare tycker den fungerar ganska bra. Svenska folket tycker alltså att integrationen är en katastrof, trots alla satsade miljarder och riktade projekt.
Det är tydligt att svenska folket fått nog av flyktingmottagandet. Endast 26% tycker att Sverige vill ta emot fler, så även här är väljarna på kollisionskurs med 7-klövern som propagerar för ett ökat mottagande.
Nästan 8 av 10 svenskar tror att ?främlingsfientligheten? ökar i takt med antalet flyktingar. Att bli ?främlingsfientlig? är lätt, men visst höjs röster när dessa flyktingar tar allt större plats i samhället och inte minst mer av vår gemensamma skattkista. Dessutom ser vi också hur främlingsfientligheten importeras i samma takt som konflikter i oroshärdar flyttar med de nyanlända. 30% känner också en oro över det ökade antalet flyktingar, dvs. långt fler än Sverigedemokraternas väljare.
Regeringen får ett uselt betyg i sitt jobb med migration/integration. Samma usla betyg fick förra regeringen, men de tog ingen lärdom och det lär inte nuvarande göra heller.
De som tycker att ett ökat flyktingmottagande är bra, är främst personer som bor i kommuner med mycket få flyktingar. Ganska symptomatiskt, för för man ned samma fråga på kommunnivå är det inte sällan personer som bor i lite tryggare och finare områden som tycker man ska ha ett fortsatt stort flyktingmottagande, inte sällan områden där politiker, höga tjänstemän och journalister valt att bo. De som istället bor mitt i smeten, verklighetens folk, vill uppenbart se ett minskat flyktingmottagande.
det är lite märkligt för Aftonbladet har nyligen gjort samma undersökning och i den tyckte man att de va bra med flyktingströmmen som kommer till Sverige och hade inte nå imot fortsatta intag.

Av Björn Söderberg - 17 mars 2015 19:06

?Ingenting tycks kunna stoppa SD?
Oj vilken slutledningsförmåga tanten har. Ja du lena du och många andra har försökt analysera sd:s framgångar ingen har lyckats. Alltså ingen slutledningsförmåga. Forsätt med analyserna ingen framgång förän ni inser fakta.
Artikel finns ju så klart på aftonbladet om nån vill läsa.

Av Björn Söderberg - 17 mars 2015 19:00

http://avpixlat.info/2015/03/17/antalet-fattigpensionarer-okar/

Ja detta är nog bara början på kaoset inom pengar till pensionen. Vi som fått rosa kuvertet är det ju ingen trevlig läsning. Det är ju bara en prognos. För mig är detta brev en ren skär lögn. För mig som har ca 10 år till pensionen kan man nog vara glad om man får 10:000 efter skatt trotts att man jobbat sen man ca 15 år. Dom unga människor som grinar över SD:s framgång kanske ska börja tänka om då alla dessa människor som kommer hit och åtnjuter svenska skattesystemet och då även pensionssystemet kan vara lugna för att deras pension inte kommer vara nån kul läsning när deras rosa kuvert kommer. Gråt inte kära ungdomar ni ville ju ha de så här.

Av Björn Söderberg - 17 mars 2015 18:47

Karin Pettersson krönikör på fultidningen aftonbladet tycker skatterna ska höjas för dom rika. Frågan blir när räknas man som rik.? läser man inlägget tycker hon svenska folket är underskattade alltså betalar vi för lite skatt. Märkligt !!!!! Med världens högsta skattetryck ska vi alltså betala mer skatt. Jaha vad ska då denna höjda skatt gå till.????

Av Björn Söderberg - 16 mars 2015 17:44

http://avpixlat.info/2015/03/16/politikerna-har-tappat-kontrollen-over-tiggarna/

Fortsätter det så här att svenska slutar handla i svenska affärer får dom snart slå igen. Men de va väll de som va meningen.

Av Björn Söderberg - 16 mars 2015 17:37

http://avpixlat.info/2015/03/16/s-raserar-hellre-landet-an-later-sd-inga-i-utredning/

Jag hoppas jag lever och får se sd som Sveriges största parti. Det kommer dom bli om denna vägran av att tala med dom.

Av Björn Söderberg - 14 mars 2015 21:58

Ingen svensk politiker har så starkt framhävt EU som det stora fredsprojektet, som den förre utrikesministern och tidigare statsministern Carl Bildt. Och ingen mer än han bland svenska politiker, har heller bidragit så starkt till det som nu sker.
Kommunismens totalfiasko i början av 90-talet öppnade fönstret för en verklig fred mellan öst och väst. Ronald Reagan lyckats då bringa ondskans imperium ? det kommunistiska väldet under Sovjetunionen, till en bankrutt. Det kalla kriget tog slut. Warszawa-pakten upplöstes. Muren igenom Berlin som symboliserat gränsen mellan kommunistdiktaturerna och västs demokratier revs ner. Vi kunde börja umgås på ett civiliserat sätt med folken i Östeuropa.

Om EU menat allvar med sin målsättning att vara ett fredsprojekt så hade fortsättningen varit ganska given. Man skulle satt sig ner med den nya demokratiska ryska Jeltsin-regimen och på allvar diskuterat hur det nya fredliga Europa skulle organiseras på bästa sätt. En upplösning av NATO som ju var en mot Sovjetimperiet riktad militärpakt skulle ha lagts på förhandlingsbordet. Målsättningen borde varit given; att integrera Rysslands, de tidigare sovjetrepublikernas och de övriga gamla kommuniststaternas ekonomier med EU:s.

Ett marknadsekonomiskt Storeuropa med Västeuropas moderna industri och höga tekniska utvecklingsnivå ihop med Rysslands enorma råvarutillgångar, skulle snabbt ha kunnat utvecklas till världens ledande ekonomiska stormakt. Detta Storeuropa skulle även bli mindre beroende av USA:s militära försvar av de viktiga oljeleverantörerna i Mellanöstern, eftersom man blev självförsörjande på energi.

Men så har det inte blivit. Vi måste faktiskt börja fråga oss ? varför?

Till en början släpptes Ryssland in i Västeuropas finrum och det fanns säkert europeiska politiker som trodde att man var på väg mot ovan nämnda fredsstrategi. Men i USA fanns det starka intressen som var allt annat än entusiastiska över den utvecklingen. Det var lätt för amerikanerna att räkna ut att ett Storeuropa på kort tid skulle kunna bli ekonomiskt starkare än USA och på lite sikt även militärt. Och bakom krönet lurade ett kommunistiskt Kina som tio år tidigare övergivit planekonomin och gått över till en rekordsnabbt växande marknadsekonomi. USA ville ha världsherravälde nu när Sovjet var borta och det gällde därför för USA att se till att det inte dök upp någon ny maktsfär som kunde hota den rollen.

För amerikanerna innebar också ett fredligt Europa att alla de gamla allierade länderna i väst avrustade och orderböckerna inom den enorma amerikanska vapenindustrin började eka tomma. På det hela taget låg det inte alls i USA:s intresse, att ett avspänt Storeuropa med en integrerad marknad skulle växa fram.

Istället för att avveckla NATO och gå in för ett avspänt förhållande till ett demokratiskt Ryssland, satsade amerikanerna på en aggressiv utvidgning av NATO. På olika sätt började man locka in en rad gamla öststater och sovjetrepubliker i alliansen. Det rådde ingen tvekan om att utvidgningen var riktad mot Ryssland och att den skärpte motsättningarna på nytt.

USA såg till att alliera NATO hårdare med EU, vilket drog in även icke NATO-stater som Sverige i USA-sfären. Vår användning av den lilla försvarsspillra vi hade kvar för insatser åt NATO i Afghanistan talar sitt tydliga språk. USA övade givetvis även påtryckningar för att EU snabbt skulle sluka så många som möjligt av de gamla öststaterna och sovjetrepublikerna, för att bryta deras naturliga ekonomiska band med Ryssland så fort det gick.

Eftersom Turkiet var ett med USA allierat NATO-land måste givetvis även detta muslimska och asiatiska land in i EU. Med Turkiet i EU skulle inte längre unionen vara europeisk men det struntade man i. Kampanjen för att få in Turkiet i unionen avslöjar den amerikanska strategin med all önskvärd tydlighet. En av den politikens mest högljudda förespråkare har länge varit nämnde Carl Bildt.

Utvidgningen av EU forcerades, bl.a med Bildt som ivrig påhejare, och på kort tid togs länder som Rumänien, Bulgarien, Polen, Ungern och stater på Balkan in i EU, långt innan alla var mogna för det. För att möjliggöra den forcerade utvidgningen struntade man i den demokratiska förankringen och missnöjet bland EU-medborgarna började gro. Missnöjet har som vi vet lett till framväxten av en rad EU-fientliga missnöjespartier i flera EU-länder. Idag tillhör flera av dessa partier de största. I takt med att deras inflytande i demokratisk ordning ökar, försöker det politiska etablissemanget att stoppa dem med allt mer odemokratiska metoder. Det får EU:s demokratiska underskott att vidgas ytterligare. I Sverige har vi Decemberöverenskommelsen som ett skrämmande exempel på nedmontering av vår demokrati.

Den här expansiva, mot Ryssland riktade politiken är givetvis förklaringen till Ukraina-konflikten. Revolten i Kiev som ledde till störtandet av den valda presidenten Janukovytj, handlade ju om frågan om Ukraina skulle ingå i den ryska ekonomiska sfären, vilket varit det naturliga, eller om landet skulle bryta med Ryssland och närma sig EU och NATO. För ryssarna var detta givetvis en flagrant provokation med tanke på främst Krim, där det nästan bara bor ryssar.

Carl Bildts hustru Anna Maria oroar sig i en märklig debattartikel i UNT med rubriken Undvik ny järnridå, över att somliga ifrågasätter vilka som bär skulden för konflikten i Ukraina. Hennes förutsägbara slutsats är att ansvaret vilar helt på Putin och Ryssland. För den som kommer ihåg USA:s roll i statskuppen mot president Allende i Chile år 1973 känns det inte lika tvärsäkert. Det finns allt för många frågetecken omkring hur Kiev-revolten iscensattes, för att man helt skall kunna frikänna såväl USA som EU från en direkt inblandning. Att revolten hämtade kraft och inspiration från EU:s offensiv för att dra in Ukraina i sin union råder det absolut ingen tvekan om.

Ansvaret för att en ny järnridå är på väg att resas i Europa, kan inte ensidigt läggas på Putins Ryssland som fru Bildt gör. Den intensiva hatkampanjen mot Putin som våra och andra västliga medier ägnar sig åt är ju inte precis ämnade att lugna motsättningarna. Vi glömmer lätt bort att Putin sannolikt har en starkare ställning i opinionen i sitt land än vad någon västlig ledare kan uppvisa. För att förstå vad som händer, måste vi fråga oss vilka intressen Ryssland har av att isolera sig från resten av Europa? Och vi måste samtidigt fråga oss vilka intressen USA har av att isolera Ryssland från resten av Europa?

Jag skrev igår om hur en amerikansk NATO-general sprider vad som ser ut som ren desinformation om ryska trupprörelser och hur starka NATO-kretsar försöker provocera fram ett beslut att intervenera militärt på olika sätt i Ukraina.

Den amerikanska maktpolitiken är idag på väg att helt destabilisera Europa och dra in EU i en mycket farlig konflikt med Ryssland. USA:s och Storbritanniens illegitima anfall på Irak har orsakat en okontrollerbar våg av krig och terror över hela Nordafrika och Mellanöstern. Konflikten har utlöst en enorm flyktingström som sköljer över Västeuropa och som EU inte klarar av att kontrollera. I dess spår sprider sig motsättningar mellan folkgrupper samt kriminalitet och terrorhandlingar in i de europeiska länderna, som med sina öppna demokratiska samhällen står nästan försvarslösa.

Det forcerade inlemmandet av länder med stora inre problem i EU har lett till att Sverige och flera andra länder översvämmas av tiggare och arbetskraft med dumpade löner som slår ut hela näringar. Även det ett problem som verkar ha vuxit våra svaga politiker över huvudet. Rädslan för att stigmatiseras som rasister om man ingriper, har skapat en beröringsskräck hos ansvariga som är direkt samhällsfarlig.

Jordmånen för främlingsfientliga strömningar som vill avveckla EU blir allt farligare för var dag. Det fina fredsprojektet EU kommer snart att haverera. Jag vågar inte spekulera om konsekvenserna. I stort sett hela vårt politiska etablissemang har ett tungt ansvar för det som sker eftersom de inte vill se problemen.

Den här videon är ett måste: https://www.youtube.com/watch?v=NiUtdZyL_Mk

Ovido - Quiz & Flashcards