Alla inlägg under juli 2015

Av Björn Söderberg - 21 juli 2015 12:03


Vissa länder har analyserande politiker medan andra har hjärndöda. De analyserande har i åratal haft ett utmärkt skräckexempel i norr som de nu kan använda som underlag för vettiga beslut. Amöbapolitik med vidöppna dörrar o noll koll är en katastrof. Skottlossning, granatkastning och en flod av anlagda bränder, mord o rån hör inte hemma i civiliserade stater och det har många EU-politiker förstått. Bara att gratulera dessa nationer o folk. Svenska politiker släpper inte bara in vad som helst. De t.o.m lockar hit dom med världens generösaste bidragssystem, världens i särklass snabbaste PUT o medborgarskap samt världens i särklass kravlösaste samhälle med det slappaste rättssystemet jorden någonsin skådat. Begriper DÖ-politikerna inte ens att man skapat en oemotståndlig åtel som överglänser alla andra och som är känd av varenda presumtiv flykting som ofta redan har en massa kontakter i Sverige med mobiltelefoner för "senaste nytt". "Die dumme schweden" har aldrig varit mer relevant än nu. Det antal som de flesta övriga EU-länder tar emot på ett år, dräller in i Sverige varje vecka för evig försörjning av svenska skattebetalare o övriga drabbade välfärdskonsumenter. Ser man inga problem med vår invandringsvolym så är man förståndshandikappad eller landsförrädare! Inte ens regelbundna granatattacker på öppen gata verka kunna väcka vår djupt insomnade PK-stollar inom politik o media. Debatten är som vanligt obefintlig! Utom i våra grannländer som givetvis oroas över "spinn off-effekterna" från den svenska vansinnespolitiken.

Av Björn Söderberg - 21 juli 2015 11:57

http://avpixlat.info/2015/07/21/pride-jarva-och-avpixlat-uppmarksammas-av-svt/

Dessa fega människor hbtq, RFSL mdfl jag håller med om att det är lätt att paradera mitt o stan men man vågar inte peta på invandrare som hävdar att man kan döda homosexuella och andra grupper med annan läggning. Era fega kräk

Av Björn Söderberg - 19 juli 2015 14:40

Jag bryr mig inte om du är bög/flata/trans eller liknande, det är din rättighet och påverkar inte mig. Men kör inte upp det i ansiktet på mig och förvänta dig särrättigheter, då blir det genast en annan femma.

Detsamma gäller religioner, du får tro precis vad du vill, men förvänta dig inte immunitet mot kritiska frågor och kom inte och tala om för andra vad de ska tro.

Sen att en viss religiös grupp äger 99% av Sveriges media (som medvetet manipulerar svenska folket) och banker, medan de utgör någon enstaka procentandel av befolkningen får man inte ens fundera över eller fråga om (inte ens på avpixlat), då är man genast antisemit på precis samma sätt som sjuklövern anklagar en för att vara "rasist-nazist-fascist!" för att tysta. Tänk lite på det.

Voltaire: "To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticise"

Av Björn Söderberg - 18 juli 2015 17:21

http://avpixlat.info/2015/07/18/asa-romson-tar-inte-over-styret-vid-en-krissituation/

Snacka om hyckleri på hög nivå. Stefan Löfven utsåg Åsa Romson till vice stadsminister men hon får ej överta rollen vid ev bortfall av Löfven. I stället är det Margot Wallström som tar över styret då. Man kan ju undra varför Löfven gjort så????? Litar han ej på Åsa Romson??? Och gud bevare oss om Åsa Romson skulle ta över rollen vore snart hela Sverige en stor grön plantage sen fick svenskarna börja gå och cykla till jobbet oavsett hur långt man har dit. Sveriges riksdag = politisk sandlåda

Av Björn Söderberg - 18 juli 2015 10:28

http://avpixlat.info/2015/07/17/svenskt-nodlan-till-grekland/

Grekerna konsumerar upp varenda krona och EU fortsätter låna ut pengar i en kassakista med hål i botten endast för att hålla grekerna kvar i unionen. Kommer dom gå ur dör EU vilket inte jag kommer gråta över. Klubben för inbördes beundran

Av Björn Söderberg - 18 juli 2015 10:21

Intressant panik i Allehanda.
"Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. På grund av partiets
program, politik, företrädare och förbindelser lever SD i isolering.
Den situation som partiet än så länge befinner sig i påminner om hur det
dåvarande kommunistpartiet en gång behandlades. Men jämförelsen mellan
behandlingen av SD och dåvarande SKP/VPK haltar, och det inte bara därför att
det handlar om partier med helt olika ideologisk hemvist.
Mycket talar nämligen för att den normaliseringsprocess som i kommunisternas fall sträckte sig
över decennier kan vara över inom en ganska snar framtid när det gäller SD.
Det börjar bli alltför många inom den borgerliga offentligheten som
ständigt tassar runt på gränsen till ok. Ofta över, men alltid tillräckligt
nära gränsen för att hoppet tillbaka blixtsnabbt ska kunna göras, om någon
försöker syna korten. Det gäller ju att vara smart om glidningarna ska kunna
passera obemärkta ? som "modiga" ställningstaganden.
http://www.allehanda.se/opinio.
"Men om de små stegens tyranni får fortsätta kan det snart finnas en mer eller mindre öppet SD-vänlig eller SD-tolerant krets av offentliga personer, som utgör något av en stödjande struktur runt SD. En löst sammanhållen åsiktsgemenskap bestående av individer med viktiga plattformar och energiskt viftande svansar. Personer som kan gå in i den nya rollen med ett visst förtroendekapital och som därmed kan göra
skillnad."
Det finns allt fler människor med utbildning och status som törs säga att SD egentligen har rätt i mycket.

Av Björn Söderberg - 17 juli 2015 13:24

Philip Sandberg (FP) är kritisk till kommunalrådet Anders Almgrens (S) planer på att ge kommunal mark till EU-migranter för att få bort dem från en parkeringsplats.
? Det funkar inte så i Sverige att någon, vem det än är, tar sig friheten att bosätta sig eller lägga beslag på andras mark. Sedan är det extra allvarligt att företaget hyr marken av kommunen, säger Philip Sandberg.
Philip Sandberg menar att det sänder ut helt fel signaler när EU-migranter erbjuds kommunal mark som alternativ.
? Jag är väldigt bekymrad över vilka signaler vi skickar om någon belönas med tillgång till gratis mark om de ockuperat mark. Vi kan inte resa till vilken europeisk stad som helst och förvänta oss att staden ska bekosta husrum och mat för oss, inte heller ge oss gratis mark.
Philip Sandberg betonar att många EU-migranter agerar helt enligt reglerna.
? Inte alla EU-migranter bosätter sig så här. En del hyr en bostad under tiden de är här och försörjer sig på olika ströjobb.
Anders Almgren (S) har inte preciserat något förslag utöver mark, men Philip Sandberg menar att redan det är för mycket.
? Kommunen tar på sig ett ansvar till en kostnad som är oklar.
Philip Sandberg hänvisar till ett beslut i Umeå, där den socialdemokratiska ledningen räknat på kostnaderna för en kommunal plats för EU-migranter, och sagt nej. Enligt Umeås beräkningar skulle en uppställningsplats med kapacitet för 120 personer kosta tre miljoner kronor. Till det kom en årlig driftskostnad på 600 000 kronor. Umeå kommun kunde inte motivera de kostnaderna utifrån likställighetsprincipen som innebär att kommuner inte får särbehandla vissa kommunmedlemmar annat än på saklig grund.
? Det finns andra människor också som har behov. Det blir problematiskt om en kommun går in och behandlar en grupp annorlunda. Vilken är nästa grupp man då ska hitta en särlösning till och var går gränsen?
Philip Sandberg befarar att en tomt till EU-migranter blir en kåkstad och han menar att kommunen borde stanna vid de insatser man redan gör.
? Kommunen ska bistå med akuta insatser men inte gå långt utöver socialtjänstlagen. Akuta insatser bistår kommunen med via frivilligorganisationer som tilldelats 700 000 kronor.
Han tror inte att fler kommunala åtaganden är lösningen på problemen med EU-migranter.
? En kommun ska ha förväntningar på människor, det är också att visa respekt. För till syvende och sist har alla ett ansvar för sin egen försörjning. Om man tittar på handlingsplanen som kommunen har nu så lägger den ett alltför stort fokus på omhändertagande. Det blir hjälp till hjälplöshet.

Ovido - Quiz & Flashcards