Alla inlägg den 17 juli 2015

Av Björn Söderberg - 17 juli 2015 13:24

Philip Sandberg (FP) är kritisk till kommunalrådet Anders Almgrens (S) planer på att ge kommunal mark till EU-migranter för att få bort dem från en parkeringsplats.
? Det funkar inte så i Sverige att någon, vem det än är, tar sig friheten att bosätta sig eller lägga beslag på andras mark. Sedan är det extra allvarligt att företaget hyr marken av kommunen, säger Philip Sandberg.
Philip Sandberg menar att det sänder ut helt fel signaler när EU-migranter erbjuds kommunal mark som alternativ.
? Jag är väldigt bekymrad över vilka signaler vi skickar om någon belönas med tillgång till gratis mark om de ockuperat mark. Vi kan inte resa till vilken europeisk stad som helst och förvänta oss att staden ska bekosta husrum och mat för oss, inte heller ge oss gratis mark.
Philip Sandberg betonar att många EU-migranter agerar helt enligt reglerna.
? Inte alla EU-migranter bosätter sig så här. En del hyr en bostad under tiden de är här och försörjer sig på olika ströjobb.
Anders Almgren (S) har inte preciserat något förslag utöver mark, men Philip Sandberg menar att redan det är för mycket.
? Kommunen tar på sig ett ansvar till en kostnad som är oklar.
Philip Sandberg hänvisar till ett beslut i Umeå, där den socialdemokratiska ledningen räknat på kostnaderna för en kommunal plats för EU-migranter, och sagt nej. Enligt Umeås beräkningar skulle en uppställningsplats med kapacitet för 120 personer kosta tre miljoner kronor. Till det kom en årlig driftskostnad på 600 000 kronor. Umeå kommun kunde inte motivera de kostnaderna utifrån likställighetsprincipen som innebär att kommuner inte får särbehandla vissa kommunmedlemmar annat än på saklig grund.
? Det finns andra människor också som har behov. Det blir problematiskt om en kommun går in och behandlar en grupp annorlunda. Vilken är nästa grupp man då ska hitta en särlösning till och var går gränsen?
Philip Sandberg befarar att en tomt till EU-migranter blir en kåkstad och han menar att kommunen borde stanna vid de insatser man redan gör.
? Kommunen ska bistå med akuta insatser men inte gå långt utöver socialtjänstlagen. Akuta insatser bistår kommunen med via frivilligorganisationer som tilldelats 700 000 kronor.
Han tror inte att fler kommunala åtaganden är lösningen på problemen med EU-migranter.
? En kommun ska ha förväntningar på människor, det är också att visa respekt. För till syvende och sist har alla ett ansvar för sin egen försörjning. Om man tittar på handlingsplanen som kommunen har nu så lägger den ett alltför stort fokus på omhändertagande. Det blir hjälp till hjälplöshet.

Av Björn Söderberg - 17 juli 2015 12:48

Reinfeldts trodde på den amerikanska modellen av att sköta ett land. Undra va han tyckte va så bra i det. Vi kan ju se hur de gått för världspolisen. Ett land på ruinens brant levt över sina tillgångar lagt näsa i blöt på alla möjliga och omöjliga länder och fortfarande gör. Man till och med kritiserar länder i Europa som än så länge har en något så när vettig ekonomi. Nu har dock många ledande stollar typ Angela Merkel proppsat på förträffligheten med allsköns stollar som alla länder ska berikas med. Löfven, Batra, romson mdfl hänger på trenden. Det man alldrig nämner är problemen som följer i dess fotspår. Våldtäkter, rån, stölder, övrigt våld, det okontrollerade flödet av vapen som går över obevakade gränser. Ändå fortsätter man ljuga för folket hur bra det är. Nu börjar trots allt folk vakna lite och se följderna av politikers oansvar dom gör för landet. Vi hoppas dom får en riktig spark i ändan nästkommande val och folket säger ifrån.
Kommer ej så att ske är detta land likt USA snart vara på ruinens brant.

Av Björn Söderberg - 17 juli 2015 11:31

Det handlingsförlamade sållet o dårhuset Sverige bör läggas ner och tvångsförvaltas av en nation utan förståndshandikappade politiker , t,ex Finland. Vi har ju varit ihop förr. Deportera dessutom våra ansvariga på livstid till Lampedusa eller annan lämplig asylsluss så kanske ett liljeholmens så småningom går upp men fan tro't. Även Rumänien/Bulgarien är lämpliga deporteringsområden för bot av den värsta naiviteten. Alternativet är att vi beväpnar oss, framför allt åldringarna. Staten bör stå för kostnaderna som kan tas från ett nedlagt fullständigt impotent rättssystem som en hel värld skrattar åt. Särskilt "nysvenskarna" som skapar egna! 27 olösta gängmord på rad i bara Göteborg måste vara ett oslagbart världsrekord i fredstid!

Ovido - Quiz & Flashcards