Alla inlägg under maj 2015

Av Björn Söderberg - 8 maj 2015 11:37

Löfven är en stor djävla mobbare till drygt en miljon svenska medborgare, det är inte gubbtjuven medveten om verkar det som. En stor dubbelnolla som Statsminister efter Diktator Reinfeldt, båda kommer att bli eldare åt Hin Håle när deras sista andetag uppenbarar sig för dom kräken

Av Björn Söderberg - 8 maj 2015 11:29


Den nya EU-lagen, som i dagarna har lämnats som förslag från EU-kommissionen till EU-parlamentet, hotar att 1tigt minska den biologiska mångfalden när flera traditionella grödor i praktiken blir förbjudna att odla.

Lagen omfattar alla väförhand all odling, såväl professionella bönder som småbrukare och växtföreningar mm. Det som blir olagligt enligt direktivet är att odla med eget utsäde, samt att ta rötter, knölar, fröer, sticklingar från sina plantor. Även att dela plantor på egen hand blir olagligt.

Kräver licensering
Den som vill odla hemma i fortsättningen hänvisas till godkända frösorter, eller "licenserat växtförökningsmaterial" som det heter i lagförslaget. Dessa frösorter ska ha godkänts på förhand av EU, och den komplicerade processen tros leda till att endast de stora bolagen har råd att certifiera sina frösorter hos EU.

Innan en frösort eller växt får tillgängliggöras på den europeiska marknaden ska den förhandsregistreras centralt hos EU enligt ett särskilt regelverk. Innan registring kan ske ska växten testas mot EU:s gendatabas och märkas med en av tre licenstyper, "elit", "certifierad" eller "standard". Dessa krav gäller även växter som sedan tusentals år vuxit på den europeiska kontinenten och i Norden.

Enligt lagtexten är det "produktion" och "tillhandahållande" av växtförökningsmaterial som förbjuds. Därmed förbjuds försäljning även från rent privat hobbyodling, eller som det heter i lagförslaget: "varje annan form av överlåtelse" .. "kostnadsfri eller inte". Växtförökningsmaterial som byts in natura mellan två privatpersoner omfattas dock inte av förbudet, men i princip all annan form av odling - kommersiell som icke-kommersiell - omfattas.

Kan ge fängelse
Straffskalan för att exempelvis ta egna sticklingar från sina plantor eller att använda egen potatis som sättpotatis och överlåta denna till någon annan är inte specificerad i förslaget, men Sverige brukar av tradition använda kriminalisering som sanktion när EU-direktiv införlivas i svensk rätt. Ofta bestäms straffvärdet till två års fängelse, men i praktiken döms den som bryter mot direktiven vanligen till böter.

Av Björn Söderberg - 8 maj 2015 07:57

SVT Tv4 låter alltid vissa människor komma till tals. Nu är Alexandra Pascalidou och några andra pajaser som låts tycka och tänka om organiserat tiggeri. Det är märkligt att SVT tv4 aldrig låter några andra komma till tals om frågor som gäller tiggeri. Tv4 likt politiker ska uppfostra folket hur dom ska tänka det är tragiskt.

Av Björn Söderberg - 6 maj 2015 23:25

Egentligen skulle man vara på gott humör sommaren står inför dörren en ljuv tid att avnjuta. Nu känns de inte riktigt så tyvärr. Om man nu har kriser i livet är det nu där alla möjliga funderingar kommer upp till ytan är de just nu. Ska de va så här ???? Är de allt vad har jag gjort med mitt liv. De finns så många saker jag skulle vilja göra innan det är för sent. Varför har jag inte gjort de. Givetvis har man vissa skyldigheter när man har familj men det ska ju inte stoppa ganska enkla grejer man vill hinna Med Innan man dör.för vem vet i morgon Kan det vara för sent. Varför lever vissa människor ihop även om kärleken dött ???? Varför inte våga prova på nå annat i livet än de gamla invanda jobb man har där semester på normal tid inte är självklart. Funderingar och tankar som stör de gamla invanda. När man hänger upp sig på dessa tankar blir de svårt att släppa dom. Ibland känner man sig totalt bakbunden och vet inte hur man ska ta sig ur detta. Man blir påtvingad sånt man inte vill ha för lång tid och kan inte komma bort från det hur man än vill. Allt detta finns de givetvis en lösning på. vi har som människa en valmöjlighet att vraka och välja men följderna kan bli katastrofala. Varför tänker man???? Lika bra likt död fisk flyta med strömmen

Ovido - Quiz & Flashcards