Alla inlägg under maj 2015

Av Björn Söderberg - 11 maj 2015 18:04

Regeringens svek mot pensionärerna http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article20760916.ab

Vilket jävla hyckeri

Av Björn Söderberg - 11 maj 2015 08:17

På Tv4 nyhetsmorgon kommer det fram att Sverige tagit imot 80 % av flyktingar inom EU. Är de nån som tycker det är rimligt ? Ändå är de inte slut på den till Sverige. Dom etablerade partierna börjar få krypa till korset och erkänna att vi snart måste få andra länder att ta emot. Det är konstigt att media inte fördömer sådana uttuttalanden. När sd sen länge sagt att vi måste bromsa utvecklingen av flyktingmottagandet så är dom rasister. Alltså är även dom etablerade partierna också rasister.

Av Björn Söderberg - 10 maj 2015 16:30

http://avpixlat.info/2015/05/10/m-upproret-fortsatter-i-norrbotten/

Ja du fröken Batra så går de när man inte hörsammar sina övriga kollegor runt om i landet. De slutar med att du blir avsatt vilket skulle vara förbannat bra.

Av Björn Söderberg - 10 maj 2015 09:59

http://avpixlat.info/2015/05/09/sds-framgangar-saknar-motstycke-i-svensk-politik/

Ja är de konstigt när sittande politiker har vaxpropp i öronen. Samt kör sandlådedebatt och stänger ute ett parti som bara får fler och fler röster kan bara gå på ett sätt. Dom sittande politikerna blir utvisade av folket till skamvrån helt rättvist.

Av Björn Söderberg - 8 maj 2015 20:47

http://avpixlat.info/2015/05/08/kraftigt-okat-stod-for-sd-bland-lo-medlemmar/

Är inte ett dugg förvånad. Prata härom dan med en fackligt engagerad på IF metall som idiotiskt nog sa: har alltid röstat på Socialdemokraterna och kommer alltid rösta på dom. Ja vad säger man. Att se vad som händer i landet är tydligen svårt. Om de nu på denna nivå långt ner bland gräsrötterna inte ser vad som sker förstår jag varför politiker är minst lika blinda eller okunniga vilket fler och fler börjar inse. Så det är inte så konstigt att LO tappar stöd från sina medlemmar.

Av Björn Söderberg - 8 maj 2015 20:35

Fredrik Andersson, 43, har varit lärare sedan 1998 och under den tiden har han sett en tydlig förändring i attityden hos eleverna.
? Allting måste vara så enkelt som möjligt. Ingenting får ta tid och det finns ingen disciplin att fullfölja en arbetsuppgift om det är det minsta tråkigt, säger Fredrik.
Hansommarenberättar om sin frustration över att få in uppgifter som är klippta och klistrade från nätet och att han skräms av den attityd eleverna har mot varandra och är trött på allt extraarbete den innebär.
? Jag försöker förklara att en attityd när man sitter med ipad på lektionen och inte har respekt för inlämningstider inte kommer att fungera i gymnasiet eller i yrkeslivet.
? Häromdagen så kände jag själv att det här går inte och när en svensk man blir förbannad skriver han ett Facebookinlägg, säger Fredrik.
I det långa inlägget förklarar Fredrik att han har tröttnat på attityderna och att eleverna från och med nu kommer att mötas av Fredrik 2.0 ? läraren som inte drar sig för att dra gränsen och för att ta jobbiga samtal till föräldrarna.
?I morgon styr jag upp skutan. De föräldrar och andra vuxna som känner för det får gärna haka på, för nu räcker det! Dela gärna för det här skulle jag vilja skrika ut i hela landet!?
Och visst har det delats. Nästan 5 000 gånger i skrivande stund. Många hyllar Fredriks initiativ som bland annat innebär striktare inlämningstider, att alla hemuppgifter ska vara lästa och godkända av föräldrarna och mycket hårdare tag när det gäller sen ankomst och frånvaro.
? Det är ingen kadaverdisciplin utan tydliga raka regler med konsekvenser.
Fredrik säger att han märkte attityden särskilt efter att han lämnat läraryrken för industrin i några år för att komma tillbaka 2013. Han tror att det är samma utveckling vi har sett i Pisa-rapporter och larm under den senaste tiden.
? Det är ingen som har ett bra svar vad det beror på, men det känns som att det är ett samhällsproblem. Den attityd som finns i samhället är att allt ska vara så lätt. Jag har inget belägg för det, men det är en känsla.
Han kan inte heller säga vems fel det är eller vad som är lösningen på krisen i skolan.
? Jag kan inte säga att det beror på att kvaliteten på lärare har sjunkit eller om föräldrarna blivit mindre engagerade. Jag har jättebra kollegor och fantastiska föräldrar, men det verkar vara en attityd hos ungdomarna som blivit allt tydligare.
På torsdagen ställde han in all vanlig undervisning för att i stället informera om Fredrik 2.0 och vad det innebär för eleverna.
? Reaktionerna var skräckblandad förtjusning. Många elever vill också ha ordning och reda men det ingår inte i kulturen att tycka så i dag.

Ovido - Quiz & Flashcards