Alla inlägg den 10 april 2015

Av Björn Söderberg - 10 april 2015 09:48

?Deras målsättning är att etablera ett kalifat i Sverige där bara sharialagar skall gälla.?
Det kom ett alarmerande mejl. Den som berättar har jag korresponderat med i flera år och jag vet vilket asylboende det handlar om, men väljer att inte skriva ut det. Var och en som läser detta får värdera det själv, jag kan inte göra mer än att vidarebefordra uppgifterna. De, som inte vill tro, inte vill veta och reflexmässigt reagerar med att de vill ha ?fakta och källhänvisningar? får a) antingen skaffa det själva om de kan, b) välja att inte tro på vad som berättas eller c) välja att tro på det. Här är innehållet i mejlet:

OkändJag fick häromdagen höra om hur våldsamt det går till på den nya flyktingförläggningen X intill Y. En irakier som talar arabiska har anlitats av Migrationsverket som tolk för de mer än 500 asylsökande som placerats där. Han berättade att de flesta av dem säger sig komma från Syrien och att en majoritet av dem är anhängare till IS! När dessa förstod att irakiern var en ?avfälling? till den ?rätta tron? så utsatte de honom för dödshot och även hans familj. De tog till och med reda på var han bodde och var hans barn gick i skola och lovade att mörda hela hans familj på det sätt som man dödar alla ogudaktiga. Mannen anmälde det till polisen som tog reda på några av dem som hotat och ? sägs det, men jag vet inte säkert om det stämmer ? polisen fixade tydligen så att de utvisades ur landet. Eller så flyttades de till ett annat asylboende.

Men på förläggningen befinner sig fortfarande en majoritet IS-anhängare. Så hotet kvarstår mot honom och hans familj (och oss alla) och han har därför fått sluta som tolk och att vara en länk mellan de asylsökande och det svenska samhället. Så här går det alltså till i det här landet och mannen säger att det är helt vansinnigt att Sverige inte kontrollerar vad det är för några man släpper in ? och vem kan inte hålla med honom? Han säger att där är en blandning av olika religiösa inriktningar som absolut inte kan hålla sams; det kunde de ju inte göra i hemlandet heller, så varför skulle de kunna göra det här? Polisen får rycka ut stup i ett för att försöka återställa lugnet. Och vi ska bara inte tala om vad lokalbefolkningen tycker om att plötsligt få en så kraftig tillökning av människor med helt annan kultur, andra traditioner, annan religion, annan uppfattning om vad som är rätt och fel och annat sätt att tänka och förstå. Särskilt som det visat sig, enligt den irakiske mannen, att en majoritet är IS-anhängare, som meddelat att deras målsättning är att etablera ett kalifat i Sverige där bara sharialagar skall gälla. Det är alltså detta vi har att vänta. Mannen är i alla fall livrädd för vad som kan hända honom och hans familj.

Kommentar: Politikerna har enorm åren konsekvent vägrat ta alarmerande uppgifter på allvar. Miggorna har larmat här på bloggen i snart åtta år. I riksdagens talarstol står förnumstiga riksdagsledamöter ? senast idag den 8 april ? och radar upp klyschor och använder ord som ?humant? och ?solidaritet? och ?vi ska se till att andra länder också tar sitt ansvar? (vilket är just vad många andra länder har gjort, till skillnad från Sverige). Inte ett enda ord någonsin från någon politiker om att ?vi ska stoppa asylbedrägerierna? och ?vi ska se till att utlänningslagen efterlevs ? inga rättsliga ställningstaganden från Migrationsverket accepteras som om de vore lag. Ordentliga, genomgripande, noggranna och individuella utredningar och bedömningar ska göras i varje enskilt fall?. Det har jag aldrig hört så kallade ansvariga säga.

Många flyktingar och asylinvandrade i Sverige är livrädda, de vet inte vilka som släpps in i landet. Den irakiske mannen i texten, också asylinvandrad, hotas och riskerar att dödas i det land han har flytt till, troligen just för att undkomma förföljelser, hot, dödande. Och det finns ett okänt, men troligen/gissningsvis ganska stort antal IS-anhängare som inte är ett dugg rädda för att sitta på ett svenskt asylboende och säga att deras målsättning är att etablera ett kalifat i Sverige.

Av Björn Söderberg - 10 april 2015 08:06

Det är tydligen laglit att springa runt med sådana här plakat. Tänk att just ungdomar ska vara vänstervridna till all dumhet.
Det räcker att se på jobbet nu när det är generationsskifte ansvarsnivån ligger nära noll man skiter i allt.

Ovido - Quiz & Flashcards