Alla inlägg den 4 april 2015

Av Björn Söderberg - 4 april 2015 10:07


Så här definierar Encyclopaedia Britannica begreppet ?Terrorism? (översatt till svenska)..
..användandet av våld för att skapa ett klimat av rädsla i en befolkning för att uppnå politiska mål.
Ett kortare uttryck för det här är begreppet ?strategy of tension? ? ?rädslans strategi?.

Det fungerar så här: ängsliga befolkningar är mer lättstyrda än befolkningar som känner sig trygga.

?
När det kommer till terrorism, terrorister och terroristgrupper laborerar myndigheter också med begreppen uppsåt och kapacitet för att bedöma hur allvarligt ett eventuellt terroristhot faktiskt är eller kan bli.

På normal svenska betyder det att det spelar ingen roll hur uppfylld av helig vrede, hämnd- eller mordlystnad en person eller grupp av personer är. Utan kapacitet att rent fysiskt uttrycka sina uppfattningar i till exempel överlagda mord och/eller sprängdåd så är inte hotet egentligen så mycket av ett hot.

? Det här är ett skäl till varför svenska säkerhetspolisen ännu inte terroriststämplat Pensionärernas Riksorganisation, PRO.
Det spelar ingen roll hur misshandlade dess medlemmar är av banker, stat och myndigheter.

Verkligheten är att de saknar fysisk kapacitet att plantera bomber och kidnappa och mörda lögnaktiga statsråd.

Sedan finns ju gärningsmannapsykologin.

Makt och media synes lida av ett inre tvång att upprätthålla myten om att terrorister antingen som galningar som ensamma eller i grupp tuggar fradga av ständig upprördhet över upplevda oförrätter.

Publikfriande som löpsedlar med foton på bindgalningar kan vara, så är frågan: hur i allsin dar lyckades dessa människor ? utan att myndigheterna kommer dem på spåren ? ordna finanser, skaffa fram svåråtkomlig utrustning och ammunition och rekogniscera och planera inför sin påstådda illdåd?

Och vem försörjde dem under tiden detta pågick?

Fiktivt samtal mellan arbetsförmedlare och arbetslös andra generationens invandrare från mellanöstern.
?Jaha, och vilka arbeten har du sökt den senaste veckan??

?Öh, inga. Hade inte tid. Körde en lastbil med vapen in i landet och sedan rekade vi inför nästa terroristdåd.?

?Vad fint ? du sysselsatte dig alltså med något i alla fall. Hur gick det??

?Bra. Det var precis som min handledare från KSI sade ? tullpersonalen skulle titta åt andra hållet.?

Läsare som underskattar utmaningarna kan ju själv räkna på de resurser som krävs för att skaffa fram vapen och ammunition och rekogniscera inför en terrorattack av något slag och göra detta samtidigt som de undviker Internet, mobiltelefoner och allehanda övervakningskameror ? inklusive vägkameror.

Ja, och så frågan om den dagliga försörjningen under allt detta.

?


Statsterrorism

? Verkligheten är att det i princip bara finns en typ av terrorism, nämligen geopolitisk terrorism eller statsterrorism: Terrorism genomförd av regeringar mot sina egna eller andras befolkningar för att uppnå olika politiska syften.
Drivkraften bakom den här terrorismen är inte känslosvall utan kalla maktkalkyler.

Det är därför den kallas för geopolitisk: det handlar om terrorism för syftet att främja någons geopolitiska intressen.

Ett bra sätt för att försöka förstå terrorism är att ställa frågan: Vem tjänar på terrordådet?

När man gör det upptäcker man oftast att det inte är den som påstås ha begått en terroristhandling ? utan någon helt annan.

Den här analysmetoden är så vanlig att den har ett namn på latin: Cui Bono? Vem gagnar det?

Backar man nu kameran lite så är det lätt att se var någonstans pusselbiten geopolitisk terrorism/statsterrorism skall placeras på den internationella politikens spelplan.

Så gott som alla instanser av ?terrorism? i Europa sedan andra världskriget kan härledas till en organisation som utåt agerar under namnet NATO ? North Atlantic Treaty Organisation (ibland också kallat för North Atlantic Terror Organisation) vars hemliga gren Gladio (svärd på latin) hade det dubbla uppdraget att agera som motståndrörelse i händelse av en sovjetisk invasion samt ?problemlösare? vid eventuella kriser i Europas olika länder.
Den största krisen NATO och huvudmännen bakom denna organisation kan föreställa sig är att dess eget inflytande börjar minska ? oavsett vilket skälet skulle vara.

Det här är förklaring till att NATO, ett kvarts sekel efter fred 1989 bröt ut i Europa och det Kalla Kriget och Sovjetunionen försvann, fortfarande inte bara finns kvar utan också expanderat.

NATO/Gladio var den hemliga sponsorn bakom 70-talets Baader-Meinhoff liga liksom Italiens Röda Armé faktion.

Den var det för mordet på Olof Palme 1986, Charlie Hebdo 2015 och bombningarna i Stockholm den 11:e december 2010 ? liksom attacken på Norge sommaren 2011.

Allt handlade om att vidmakthålla och expandera det imperium vars militära gren NATO är.

Läsare intresserade av veta mer finner här vår samlingssida över samtida terrorism samt nedan en lista över förmenta terrorattacker.

Vi skriver ?förmenta? eftersom några av dem inte ens verkar ha ägt rum ? utan bara varit ren gatuteater som media försökt blåsa upp.

Vi skriver ?försökt? eftersom allmänheten allt snabbare verkar genomskåda attackerna när de kommer ? i alla fall utanför Sverige.

När Var Händelse
(klicka för mer information) Utfall
2015-01-07 Frankrike Charlie Hebdo NATO disciplinåtgärd mot President Hollande som fjärmat sig från USA:s krigsretorik mot Ryssland. Också: ökad islamofobi; ökad censur inom landet; minskad användning av kontanter; Rothschild gör klipp
2013-04-15 USA Boston Marathon Det är okänt vilken eller vilka åtgärder den här attacken var planerad att driva igenom. Skälet är att alternativ media så snabbt lyckades plocka isär lögnen att det blev omöjligt att använda den. Gissningar som gjorts var att kunna använda attacken för att starta krig mot Syrien.
2012-12-14 USA Sandy Hook Ändra USA:s grundlag för att kunna avväpna den amerikanska allmänheten.
2011-07-22 Norge Utøya 7/22 NATO disciplinåtgärd mot Norges socialdemokratiska regering för att den hoppade av kriget mot Libyen
2010-12-11 Sverige Stockholm 12/11 Operation för att rädda regeringen Reinfeldt efter att SVT:s Uppdrag Granskning sänt dokumentären ?De hemliga telegrammen?, vilket fick till följd att regeringen anmäldes till konstitutionsutskottetför olagligt spionagesamarbete med USA ? ett spionage riktat mot oskyldiga svenskar
2009-12-25 Nederländerna Flight 253 Införa helkroppsscanners på flygplan och i USA i hela samhället.
2008-11-26 Indien Mumbai 2008 Inte helt klart varför detta skedde. Återigen är skälet att indiska myndigheter snabbt kunde belägga att ledaren för terroristattacken arbetade för CIA. Skälet kan ha varit för att så split mellan Indien och grannlandet Pakistan och på så sätt knyta Indien närmare USA.
2005-07-07 Storbritannien London 7/7 Något direkt extrovert skäl är icke känt av denna författare. Måhända var motivet att det helt enkelt blev emotståndligt för den dolda maktens ockultister att genomföra en blodsritual på en dag som både var en nymåne och numerologiskt representerade det för kabbalister så viktiga sifferserien 777: den 7/7 2005, 2+0+0+5 = 7.
2004-03-11 Spanien M-11 Förändra utgången i det spanska valet 2004-03-14 som inföll tre dagar efter bombningen.
2002-10-12 Indonesien Bali 2002 Motivationshöjare för krigen i mellanöstern.
2001-09-11 USA 9/11 Startskottet för en epok av imperialistiska krig.
?

Ovido - Quiz & Flashcards